pokerstars-es

PokerStars poker recension

Updated: 22 november 2023
Written by Astrid Lynnborn Last time updated 22 november 2023
Info
Bonus Få 60 kr i gratis spel och Spin & Go-biljetter
Terms & Conditions Ingen insättning krävs
Payment methods VISA, Mastercard, Swish, paysafecard, Trustly
License SGA
Countries
Pay n Play
Customer support
Last update Reviewed in
Offer
60 zł Bonus
Astrid Lynnborn
Astrid Lynnborn
Recensent
Hos PokerStars kan du spela populära Sunday Million och spela på flera bord samtidigt. De erbjuder dessutom betalmetoden Swish som många spelare just nu letar efter på pokersajter. Som om inte detta vore nog så erbjuder de dessutom en fantastisk bonus!
Astrid Lynnborn Recensent

PokerStars poker har cirka 50 000 spelande spelare dygnet runt och antalet växer under olika timmar på dygnet och under olika dagar på veckan med fler spelare på helger.

Här finns det goda chanser att tjäna stora pengar på nätpoker och bli miljonär på deras exklusiva Sunday Million-turnering som går varje söndag. Vi vet ingen annan pokersida i Sverige som erbjuder en sådan fantastisk turnering som går så regelbundet som den gör.

Vi kommer att berätta mer ingående om hur du spelar poker, främst nätpoker, så att du kan börja spela på PokerStars poker redan efter att du har läst denna recension om du skulle vilja det så att säga.

  • Har svensk spellicens
  • Tar Swish
  • Spela flera pokerbord samtidigt
  • Populära Sunday Million
  • Livechatt saknas

PokerStars bonus – få 60 kr i gratisspel utan insättning!

pokerstars bonusFå 60 kr i gratis spel och Spin & Go-biljetter som PokerStars bonus helt utan insättning!

Om du är bosatt i sverige och inte redan har ett registrerat konto hos pokerstars så är det bara att du registrerar ett konto och sedan verifierar det för att motta din bonus. Bonusen kommer i form av Sit & Go biljetter och ser ut som följande:

Inga dåliga vinster om du frågar oss med tanke på att investeringen från din sida är 0 kr.

PokerStars freerolls

Ovanför berättade vi om flertalet biljetter som du kan få till Sit & Go med chansen att vinna tiotusentals amerikanska dollar motsvarande ett par hundratusentals svenska kronor. Dessa tävlingar kan du tolka som så kallade PokerStars freerolls.

Ordet freerolls betyder när du får tävla om riktiga pengar i poker utan att betala några egna pengar först. Vad vitt vi kan se så finns det inga så kallade ”Daily PokerStars Freerolls” vilket annars brukar vara dagliga turneringar som är gratis att delta i med chansen att vinna riktiga pengar i slutändan.

PokerStars poker tips

PokerStars poker har en omfattande och lättnavigerad databas om hur du kan lära dig spela poker. Du navigerar bara till ”Så här spelar du”-fliken på sidan så hittar du tonvis med information om bland annat:

Hur spelar man poker?

Att spela poker på nätet är lite annorlunda från att spela poker fysiskt. Spelreglerna är samma men du spelar med mer begränsad information i nätpoker eftersom du inte kan se kroppsspråket från dina motspelare.

Däremot har du en sak som du kan gå på: du kan titta på hur spelare varierar med att fatta spelbeslut och vad utfallen senare blev. Exempelvis kanske du upptäcker en spelare som alltid verkar syna så fort de har en bra hand (och de kanske inte ens tänker på detta själva).

Då kan du vara smart att lägga dig själv om du har en svag hand om du märker att de plötsligt synar snabbt innan det blir din tur att fatta beslut. Självfallet kan det vara en bluff från deras sida också. Vi förutsätter att du har sett dem spela flera händer på samma vis och fått se att de alltid haft en stark hand då.

En annan sak vi förutsätter är att du troligen spelar mot andra nybörjare som inte har lärt sig denna simpla sak om hur snabba eller långsamma de är att fatta olika spelbeslut beroende på sina tilldelade två kort.

Pokerturneringar

pokerstars poker turneringar

Bästa sättet att lära sig nätpoker och även tjäna mest pengar i poker är att spela i olika pokerturneringar. Där finns de största prispotterna att spela om tack vare att flest deltagare går med där.

Är en pokerturnering dyr i ”inköp” (anmälningsavgiften för turneringen) så brukar prispotten vara mycket större också. Tänk på att vissa turneringar har något som heter ”Knock out” vilket betyder att du inte kan köpa in dig igen (eng. ”re-buy”) om du förlorar alla spelmarker.

Kolla alltid upp detta innan du deltar i någon given turnering.

Cash game

Att spela cash game på PokerStars poker är när du spelar med riktiga pengar vid varje given prispott. Med andra ord så slänger du inte in spelmarker med något numeriskt värde utan valuta efter sig utan slänger du in 5 $ eller 50 SEK så är det 5 $ eller 50 SEK som du har slängt in.

Du kan nu förlora dessa eller vinna de andra spelarnas 50 SEK eller 5 $ (beroende på vilken valuta du valde att spela med). Du såväl som de andra spelarna kan även höja eller gå in med alla sina pengar (beroende på spelbordets givna regler ifråga) vilket gör att prispotten blir ännu större som någon då kan vinna.

Poker regler

Förutom de givna spelreglerna för just poker i sig som du lär dig mer om under ”Så här spelar du”-fliken hos PokerStars poker så finns det också olika pokerrum med olika regler för just dem borden.

Några regler som brukar ange för olika pokerrum är bland annat:

Bordsetikett

Precis som i verkliga livet när du är bland andra människor så gäller vett och etikett vilket är lite av oskrivna regler. Samma sak gäller inne i chattrummen som finns tillgängliga för de flesta pokerbord på PokerStars poker.

Beteenden såsom hot, trakasserier, kränkningar, och dylikt, kan komma att straffas med att du blir avstängd från att chatta och/eller hela pokersajten. Det bästa du kan göra är att tänka och skrika för dig själv men aldrig ”skriva av dig själv”. Då kommer du att klara dig galant i nätpoker socialt talat.

Hur du ökar dina vinstchanser hos PokerStars poker

Självfallet finns det ingen ”garanti” för att du skall vinna mer bara för att du tillämpar dessa tips, men de kan hjälpa dig att bli bättre på lång sikt i just nätpoker:

Kom till sist ihåg att poker är delvis matematik och varians, samt skicklighet i att bluffa och läsa av andras bluffar genom att snabbt tolka deras spelmönster.

Spela PokerStars gratis

Förvisso kan du spela PokerStars poker gratis, det vill säga med låstaspengar. Det aktiverar du via en knapp längst uppe åt höger precis nedanför den guldfärgade ikonen ”Kassa”. Detta kan du göra ett tag bara för att lära dig grunderna som:

Men en sak du inte kommer att lära dig är bättre nätpoker eftersom seriösa pokerspelare aldrig spelar likadant med låstaspengar som med riktiga pengar vilket är förståeligt. När riktiga pengar står på spel så spelar du för att vinna och inte för att förlora, eller hur?

Därför rekommenderar vi att du spelar med riktiga pengar så snart som du har lärt dig de mest grundläggande sakerna om nätpoker. För det är ju också bara med riktiga pengar som du kan vinna riktiga pengar.

Kampanjer

När det gäller kampanjer på PokerStars poker så är det oftast gigantiska sammanlagda prispotter som sträcker sig över ett par veckors tid. Då deltar du i olika turneringar med garanterade prispotter (exempelvis $50M Winter Series som pågick mellan 2019-12-25 t.o.m. 2020-01-13) för små inköpspriser oavsett hur många som än registrerar sig.

Vanligen deltar flera tusentals spelare vid varje enskild turnering och eftersom det rör sig om så stora summor pengar så kan du räkna med att spelare kommer att göra sitt yttersta för att spela så bra som de bara kan.

Observera samtidigt att spelstilen är annorlunda för duktiga nätpokerspelare i stora turneringar som dessa jämfört med att bara spela vanligt cash game med mycket lägre/billigare blinds. Du kan å andra sidan lära dig nätpoker från grunden genom att delta i sådana här stora turneringar regelbundet.

Multibord

Vill du bemästra nätpoker på PokerStars poker så ska du spela på flera pokerbord samtidigt vilket är superlätt att göra i deras nedladdbara mjukvara. Då kan du öppna flera pokerbord samtidigt, och desto större bildskärm du har vid din Mac eller PC, ju fler bord blir lättare att spela samtidigt.

Se bara till att du är snabb nog att fatta beslut vid varje bord eftersom vissa bord kan ha en kortare tillåten besluttid och hinner du inte välja där så kan du antingen sparkas ur bordet eller så fattas ett automatiskt beslut åt dig vilket oftast är att lägga din hand.

Sit & Go

När du spelar i en Sit & Go-turnering så innebär det att den startas så fort ett minst antal spelare har anmält sig (dvs., betalat in pengar till turneringen som krävs för att få delta i den).

På PokerStars poker finner du Sit & Go-turneringar som är så billiga som bara 0,02 $ inköp och hela vägen upp till ofantliga 5000 $ om du ser dig själv som en storspelare eller helt enkelt har blivit en så duktig pokerspelare att du kan spela om sådana summor.

Under fliken ”Hastighet” i deras pokerklient (läs mer om detta under ”PokerStars poker app” längre ned i recensionen) när du tittar efter olika tillgängliga Sit & Go-turneringar så kommer du upptäcka två olika hastigheter:

En tredje sak att känna till om Sit & Go-turneringar är att vissa av dessa kan ingå i olika pågående pokerkampanjer där ett antal miljontals amerikanska dollar är garanterade i den sammanlagda prispotten som kan sträcka sig över flera veckors tid med hundratals mindre turneringar.

Registrering

Du registrerar dig på PokerStars poker genom att först klicka eller trycka på gröna knappen, ”Gå med nu”. Därefter anger du en e-postadress som du fortfarande använder, ditt användarnamn, samt ett lösenord som består av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Nästa steg blir sedan att kryssa i om du vill samtycka till att få reklam från spelsidan, såväl som två andra rutor att kryssa i om att du är minst 18 år gammal och att du godkänner användarvillkoren på pokersajten.

Avsluta registreringen med att klicka/trycka på ”Skapa konto” längst ned nu. Verifiera nu din ålder och ditt kontoskapande med (Mobilt) BankID.

Insättning- och uttag

Det finns en hel del olika insättningsmetoder på PokerStars poker:

Skulle vi rekommendera någon betalmetod här ovanför så skulle vi välja Trustly. Det är som Swish men du kan även ta ut pengar med samma metod till skillnad från Swish. Överföringarna sker minst lika snabbt vilket är helt underbart om du frågar oss.

PokerStars poker Swish

För ovanlighetens skull så erbjuder PokerStars poker insättningsmetoden Swish som du säkerligen har använt tidigare i andra sammanhang. Detta medför att insättningarna kan genomföras blixtfort.

PokerStars poker app

PokerStars poker appDu kan ladda ned en PokerStars poker app på din iOS- och/eller Android-enhet helt gratis. Alternativt kan du ladda ned deras kompletta mjukvara till din dator som kör ett operativsystem från Microsoft (Windows) eller Apple (Mac). Då kan du spela i bättre grafik, fler bord samtidigt, och mycket mer.

I appen kan du läsa nyheter, hitta pokerbord snabbt, se en lista över alla tillgängliga spel, samt delta i Spin & Go vilket är deras senaste tillskott i deras pokerprodukt. Prova gärna också deras ”Knockout Poker” om du vill prova på en spännande pokervariant.

Är det säker att spela poker hos PokerStars?

Du behöver inte oroa dig över din närvaro på PokerStars poker. I och med deras godkända spellicens från svenska Spelinspektionen så råder den allra högsta konsumentsäkerheten för din del. De fick sin svenska spellicens godkänd den 7:e december 2018 vilket var knappt en månad innan den nya svenska spellagen trädde i kraft som ställer mycket större säkerhetskrav på alla spelbolag som vill vara verksamma i Sverige. Så, ta ett djupt andetag, pusta ut, och njut av faktumet att du kan spela tryggt och säkert här.

Framförallt kommer du garanterat att du få dina vinstpengar uttagna i tid eftersom annars kan du alltid lämna in klagomål till Spelinspektionen som då kan dra in deras spellicens i värsta fall vilket de inte vill.

PokerStars poker kundtjänst

Det går att komma i kontakt med kundtjänsten på PokerStars poker på följande sätt:

Vad vi tycker om PokerStars poker

Allt som allt så har PokerStars poker mycket att erbjuda – särskilt när du har laddat ned klienten till din PC eller Mac. Att spela mobilt fungerar givetvis också men på grund av skärmstorleken så kommer det att bli mer omständigt att växla mellan flera olika samtida öppnade bord.

Som sagt vill vi påminna dig en sista gång att sätta in minst 20 $ första gången efter registrering om du vill göra anspråk på din 30 $ i gratis spel och Spin & Go-biljetter. Kom ihåg att ange bonuskoden THIRTY när du genomför insättningen annars går du miste om välkomstbonusen.

PokerStars poker FAQ

Hur tar man ut pengar från pokerstars?

PokerStars poker erbjuder flera säkra och smidiga betalningsmetoder, du kommer även ha möjligheten att ta ut pengar med samma metod som du gjort en insättning med. Trustly är en av dessa betaltjänster, här tar du ut pengar precis lika säkert som du sätter in. Du hittar hela listan av betalmetoder här hos oss.

Vad kostar Pokerstars?

Att spela hos Pokerstars är precis som att spela hos vilket annat casino med en svensk spellicens, det kostar dig ingenting så länge du inte gör en insättning. Att registrera ett spelkonto hos dem är gratis och det kommer inte med några avgifter.

Hur verifierar man sitt Pokerstars konto?

När du gått igenom registreringsprocessen hos PokerStars så kommer du vara tvungen att verifiera ditt spelkonto hos dem tillsammans med ditt e-legitimation. Snabbt och enkelt.

Got a question or an opinion for this article? Share it with us!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn