Interwetten logo

Interwetten sports betting recension

Updated: 22 november 2023
Written by Nils Ersondlo Last time updated 22 november 2023
Info
Bonus Ingen bonus - fokus på oddsen.
Terms & Conditions Inga villkor för bonuserbjudande.
Payment methods VISA, Mastercard, paysafecard, Trustly, Zimpler
Countries
Pay n Play
Customer support
Last update Reviewed in
Offer
FOKUS PÅ SPEL!
Nils Ersondlo
Interwetten har funnits längre än något annat spelföretag på marknaden. De har satt en mycket stor prägel på sportsbetting och har självklart svensk licens. Inte minst så är det värt att det är en extremt säker spelsajt med stort utbud av oddsmöjligheter.

När Noaks Ark kastade ankar i den digitaliserade världen på 1990-talet landsteg Interwetten Sportsbetting som första spelföretag i den nya digitala världen.

Intervetten är inte så välkänt i Sverige än så länge, däremot har man ett mycket starkt fotfäste i Tyskland och Sydeuropa där man agerar som sponsor för fotbollslag i Serie A och Bundesliga. Man har dock anpassat sig väl till kunder på den svenska marknaden med ett stort utbud av spelmöjligheter som lockar svenska sportentusiaster.

  • Funnits länge på spelmarknaden
  • Brett sortiment av spel
  • Locala och internationella marknader
  • Har svensk spellicens
  • Erbjuder inte Swish

Interwetten bonus – Fokusera på oddsen!

Precis som när det kommer till Interwetten och deras casino, så erbjuder de i dagsläget ingen bonus för oddsspel och annat. Här kan spelare istället fokusera på att ha en grym, säker och intensiv spelupplevelse, där allt kan hända.

Är det säkert att betta hos Interwetten?

Interwetten är en robust plattform som utstrålar stor trygghet och säkerhet, vilket är en mycket viktig variabel för konsumenter när de väljer lämpliga vägar i cyberrymden. Man använder sig av SSL kryptering för att skapa en säker sida.

Interwetten är baserad på Malta och erhållit licens av Malta Gaming Authority, samt svensk spellicens enligt spellagen (2018:1138) som trädde i kraft Januari 2019.

Interwetten värnar för säkert spelande och erbjuder flera alternativ av personlig riskminimering som kunden kan ta del av.

Oavsett var kunden navigerar på sidan exponeras ständigt en meny som består av tre länkar för Ansvarsfullt Spelande:

Registrering

Som kund kan man som ända alternativ välja att registrera konto genom sitt Bank ID, vilket är en mycket säker metod att säkerställa kundens identitet. Bank ID gör också hela verifieringsprocessen mycket smidigare då kunden ej behöver krångla med dokument.

Interwetten sportsbetting

Interwetten sportsbetting

Interwetten håller fast vid sin historia med Sportsbetting som fokus. Företagets sportsbook består av imponerande mångfald av sporter, ligor, atleter från väldigt många länder.

Man erbjuder givetvis spel på alla de stor idrotterna som Fotboll, Tennis, Ishockey m.f. Interwetten erbjuder också spel på en rad betydligt mindre sporter som är betydligt längre från strålkastarljuset som t. ex: Australisk fotboll (Aussie Rules), Backhoppning, Schack, Baseboll, Boboll, Bordtennis, Boxning, Cricket, Cykel, Darts, Innebandy, Lacrosse,

Interwetten erbjuder också lite mer annorlunda spelalternativ som inslag, känner man sig lite extra glittrig kan man lägga in ett odds på vinnaren av Eurovision Song Contest. Anser man Politik vara det roligaste som finns, eller kanske bara önskar göra Politik roligt så finns möjligheter att spela på Amerikanska Presidentkandidater. Inget svenskt politiskt spelval i nuläget, man kan förmoda att de lägger till det när det blir val, eller om efterfrågan blir tillräckligt hög.

Interwetten har också ett stort utbud av oddsspel på den snabbt växande eSportmarknaden på spel som:  Counter-Strike, Dota II, League of Legends, StarCraft II, Overwatch, NBA2K, Hearthstone, Fifa 19 m.m.

Interwetten Sverige är anpassat till den svenska marknaden med förslag till spel på ”heta” lokala sportevenemang.

Oddssidan är mycket överskådlig och lättnavigerad där allt följer ett logiskt mönster utan att man irrar bort sig bland förvillande menyer. Sidan har en annorlunda liten meny som erbjuder genvägar till filtrerade odds-specifiktioner som kan ses som intressanta:

Svensk Sport

Interwetten har en smidig funktion som sorterar ut alla evenemang som pågår i Sverige, klickar man på länken Sverige eller på en svensk flagga i menyn så ser man överskådligt alla sporter som utspelar sig i Sverige den närmsta tiden

Interwetten odds tips

Det är numera standard för större bettingsidor att ha en avdankad före detta sportstjärna som ger experttips om sin före detta sport. Interwetten har inte gått den vägen, det gäller även den engelska versionen av sidan.

Att hyra in ett bekant gammalt ansikte som svensken känner igen och har positiv anknytning till är dock inte en dum idé. Det skulle skapa igenkänning hos svenska konsumenter samt stärka varumärket i Sverige.

Interwetten cashout

Interwetten erbjuder Cashout i sin sportsbook, möjligheten att stänga ett spel som för stunden är en vinst innan matchen är färdigspelad, därmed undvika potentiell förlust om förutsättningarna i spelet ändras, i utbyte mot lite lägre men garanterad vint.

Interwetten spelbörs – betting exchange

Interwetten erbjuder ej någon spelbörs, företagets grundare har aktivt tagit avstånd från företeelsen, så en spelbörs lär sannolikt inte bli aktuellt.

Interwetten live odds

Interwetten har ett imponerande djup av livespel inom olika sporter att erbjuda sina kunder. En smidig funktion på livesidan är Eventkalender som överskådligt visar alla evenemang som kommer finnas tillgängliga som livespel inom en snar framtid.

Kunden erbjuds en väldigt stor variation av livespel som snabbt bekräftas under pågående evenemang.

Interwetten betta på fotboll

Interwetten har tveklöst insett att fotboll är världens största sport. Man erbjuder sina kunder en makalös brädd och djup på länder och ligor som finns att spela på. Man erbjuder självklart de stora kommersiella ligorna som Serie A, Premier League, Bundesliga och La Liga med ett stort urval av spelmöjligheter. Interwetten erbjuder imponerande djup av spel lägre ner i seriesystemen, man kan scrolla runt bland engelska, italienska och spanska gärdsgårdsserier och välja bland ett imponerande urval av matcher.

Som kund erbjuds man spel på  fotbollsligor från ca 60 länder, allt från de stora ligorna i Europa till mer obskyra ligor i Armenien, Bahrain, Jordanien, Island, Vietnam, Thailand, Gibraltar m.f.

Svensk Fotboll

Interwetten har en mycket bra täckning av det svenska seriesystemet. Kunden erbjuds spel på Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan, ned till division 2 med flera regionala förgreningar. Med andra ord har kunden god chans att hitta sitt lokala lag som spelalternativ hos Interwetten.

Ett minus är att i skrivande stund inte finns någon information om spel på skytteligavinnare i Allsvenskan, vilket bör ses som ett obligatoriskt spelalternativ. Det bör dock vara ett realistiskt tillval som Interwetten lätt kan lägga till som spel. Om kunder kontaktar kundservice och föreslår detta spelval bör det inte vara omöjligt att det blir verklighet.

Interwetten sportsbetting i mobilen

Man kan besöka Interwettens hemsida via webbläsare i smartphone vilket fungerar alldeles utmärkt, det är lika enkelt och överskådligt som att använda en dator.

Interwetten App

Det finns gott om utrymme för förbättring av Interwatten mobile App. I Play Store hittar man vad man tror är en App, som i själva verket är det en ikon till en genväg som leder till en del av Interwettens hemsida. Där uppmanas man ladda ner en App manuellt, mobilens säkerhetssystem höjer varningens finger när man försöker spara installationsfilen.

När man efter en känslomässig bergochdalbana lyckats installera denna App fungerar den faktiskt riktigt bra. Den är mycket lättnavigerad och erbjuder samma enkla format som webbsidan. Den erbjuder mjuk och smidig användning och utför det man önskar utan någon digital frustration.

Interwetten Kundservice

Interwetten erbjuder kundservice dygnet runt, däremot finns det inte svensktalande service på natten, då får man hålla till godo med service på engelska eller tyska. Kunder uppmanas kontakt via email eller telefon. Med andra ord så finns inte live chat som alternativ för omedelbar service, man uppmanas att kontakta deras Maltakontor via telefon för brådskande ärenden.

Insättningar och uttag

Insättningar och uttag

Interwetten erbjuder snabb, trygg och pålitlig hantering av transaktioner, kunden erbjuds ett stort urval av smidiga lösningar för insättning och uttag med välkända betalningsleverantörer. Kunden navigerar enkelt till insättningssidan där man väljer önskad insättningsmetod enligt följande:

E-wallets

Betalkort

Övriga transaktionsmetoder

Dessa betalningsleverantörer är säkert bekanta för de allra flesta som någon gång genomfört en betalning online. Interwetten har dessutom samarbete med Trustly som är ett svenskt företag vilket inger förtroende och vilja att anpassas sig till den svenska konsumentens digitala vanor.

Interwetten hänvisar att kunden ska genomföra uttag med samma metod som insättning. Kunden kan alltid begära uttag från sitt konto (pengar ej låst av bonus), minibelopp företaget godkänner för uttag är 250kr. Kunden har total översikt från sitt konto angående uttagstid och annan information angående uttag.

Inget Swish hos Interwetten

För stunden saknas den väldigt populära betalningsfenomenet Swish, som annars finns som alternativ hos lokala konkurrenter.  Interwetten bör överväga att implementera ett samarbete med Swish för att göra svensken extra trygg och bekväm.

Vår recension om Interwetten sportsbetting

Interwetten sportsbetting är en spellevarantör av rang med väldigt stor kompetens och rutin på spelmarknaden. Man har alla möjligheter att förbli ett företag att räkna med lång tid framåt. Utbudet på sportsbetting är imponerande och bör tillfredsställa alla som gillar att spela på sport. Interwetten framhäver en tydlig anknytning till svensk sportkultur, där kunden erbjuds spel på svenska aktuella sportevenemang.

Samtidigt finns det en del små men tydliga brister de bör justera. Ett företag med 700 miljoner Eur i inkomst bör kunna fixa en duglig App till Play Store, och därmed skona sina kunder den obekväma processen det innebär att installera den nuvarande appen.

Interwetten kundtjänst tillhör kanske inte gräddan av kundtjänster, de saknar live chat för omedelbar kommunikation med kunder, man hänvisas till att ringa ett Malta nummer för brådskande ärenden.

Som utländskt företag i Sverige kan det innebära en fördröjd implementering av lokala trender som lokala konkurrenter blixtsnabbt anpassar sig till. Interwetten erbjuder som bekant inte Swish som betalningsleverantör, vill man bli en del av det svenska digitala folkhemmet och skapa starkare igenkänningsfaktor bör Swish övervägas.

Interwetten FAQ

✅ Kan man få en Interwetten bonus?

Nej. Tyvärr så erbjuder inte Interwetten någon form av välkomstbonus i dagsläget. Nya spelare kan istället köra igång tillsammans med en snabb registrering och smidiga betalmetoder.

✅ Hur kontaktar jag Interwetten support?

Interwetten support casino du kontakta dygnet runt via email eller telefon.

✅ Är interwetten sportsbetting bra?

Vi tycker att Interwetter erbjuder en bra sajt för betting. Se vår fullständiga recension av Interwetten sportsbetting hos Kritik.com

Got a question or an opinion for this article? Share it with us!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn