Skingambling – vad är det och hur spelar man?

Written by Nils Ersondlo Last time updated 22 november 2023

Skingambling och nej, vi pratar inte om att spela på riktiga skins. Vi pratar såklart om att köpa, byta och sälja tillsammans med skingambling när det kommer till förstaskjutarspel som CS:GO, Dota2, Rust etc.

Är du en trogen CS:GO spelare, så har vi en känsla att du vet precis vad vi kommer att  prata om i denna artikel, men om du inte är det! Så kan vi informera att vi kommer att ge dig all information som du behöver för att köra igång med Skingambling.

Bäst skingambling sites

Ad disclosure
How we rate?
#

GRATIS CASE

App availability
#
4.5/5

Till Csgoatse

App availability
#

GRATIS CASE

App availability
#
3/5

EXKLUSIVA SPEL

App availability
#

1,000 BUX

App availability

Hur skingambling fungerar

Så, låt oss ta en närmare titt på just vad skingambling är för någonting och vad du behöver tänka på innan du kör igång med skin betting online. Först så vill vi meddela att det inte är så komplicerat som du kanske tror att det är. Ja, sajterna som du spelar och bettar på skins sitter fast i Lunarstorm/Helgon eran (är du gammal nog för skingambling om du inte vet vad Lunarstorm är?… förmodligen, men vi gillar att känna oss unga). Så om du har enkelt för dig att komma in i kaotiska hemsidor och inte irriterar dig på hysteriska neonfärger eller att de är på engelska, så kommer du inte ha några som helst problem med att komma in i hur de fungerar.

Vad skins är för någonting

Skingambling är när du kan köpa, byta och sälja skins från spel som csgo. Skins är en form av virtuell valuta, lite som bitcoin, men istället för ”pengar”, så är skins virtuella, kosmetiska objekt som du använder dig av när du spelar skin betting.

vad-ar-skin-gambling-for-nagonting

Dessa objekt (eller skin items som de vanligtvis kallas), kommer väldigt ofta i form av vapen (weapon skins). När det kommer till CS:GO så exsisterar inte skins i form av kläder (Player skins), då spelare inte kan se sina egna karaktärer. Det finns flera olika vapen som man kan vinna och de kommer alla med olika höga och låga värden. Tar vi en närmare titt på knivar exempelvis, så kan vi tydligt se att de har ett högre värde än många andra vapen.

Så, hur kan du få tag på skins? Väldigt enkelt, antingen så köper du dem via skin betting sites. Eller om du spelar CS:GO, så kan du även vinna skins inne i spelet, där cases kan plockas upp av spelare. Det finns även flera andra sätt att vinna skins, då csgo är ett så pass stort spel, så kan spelare vinna skins genom att titta på exklusiva Twitch turneringar, via giveaways som skin beting sites arrangerar på sina sidor. Med andra ord så finns det flera olika sätt att få tag på skins.

 Om du inte köper ett specifikt skin, så kommer du aldrig att veta just vilket skin som kommer att hamna i dina händer, det kan vara ett väldigt eftertraktat skin som är extremt ovanligt, eller så kan du få lägga ytterligare en pistol i högen av pistoler.

Hur du bettar med skingambling

Om du har skins och du känner för att byta eller sälja dem, så är detta väldigt enkelt tillsammans med skin betting sites. Där kommer du ha ett egen, privat spelkonto och kan sedan göra insättningar och köpa andra skins tillsammans med dina.

Det första du kommer att behöva är ett Steam konto. Om du är en gamer så tar vi för givet att du redan har ett. Om du är ny och vill börja spela och komma in i skingambling samt denna typ av spel. Så kan vi berätta att det är extremt enkelt, så låt oss förklara varför du kommer behöva ett Steamkonto.

Valve Corporation är skaparna av CS:GO, det är även Valve som ansvarar för Steam marketplace. Denna ”marknad” kan användas av tredje parter och gör det möjligt för spelare att byta, köpa och sälja skins från spelares steamkonton för riktiga eller kryptovaluta. Intressant är dock att Valve inte vill ha någonting att göra med denna form av spel och att det går emot Steams regler- och villkor.

Registrera ett skingambling konto

Registrera ett skin gambling konto

Så, först och främst måste du registrera ett konto hos Steam, detta gör du via deras hemsida och är väldigt enkelt. Om du låter dina barn använda dig av ditt steamkonto för att spela diverse spel, så uppmanar vi dig att aktivera family mode när du har skapat ditt steam konto. Detta låser alla aktiviter tillsammans med en pinkod och gör att du har mer kontroll över ditt konto. Anledningen till varför vi tar upp detta är väldigt enkel – minderåriga får inte spela på skin betting sites, så även om det inte ligger under den svenska licensen, så accepteras inte spelar under 18 år, spelet är PEGI18 (talar för sig själv) och du ansvarar för att ingen annan än du använder sig av dina konton och uppgifter.

När du har ett steamkonto, så går du bara in på den skin betting site som du önskar använda och registrerar ett konto hos dem tillsammans med ditt steamkonto. Detta är superenkelt, och när det kommer till kritan så är det så gott som bara att koppla ditt steamkonto tillsammans med en verifiering som skickas till dig.

Hur du gör insättningar på skingambling sites

Om du har skins och tänker spela på skin betting sites, så går du till sajtens insättningssida. Beroende på vilka insättningsmetoder som de erbjuder, så kommer du ha möjligheten att göra insättningar med dina skins, kryptovaluta eller tillsammans med riktiga pengar.

Olika skin betting sites använder sig av olika former av skin-insättningar. Om vi tar en närmare titt på skin-insättningar tillsammans med Steam hos csgo500, så kommer du göra insättningar med skins genom att fylla i såkallade steam bytes URL eller WAX Express Trade bytes URL. När du fyllt i dessa url alternativ, så kommer du kunna göra en insättning med skins genom att klicka på shoppingvagnen och väljer vilken betaltjänst/överföringstjänst du vill använda dig av.

Skin deposit/SkinPay med CS:GO, Dota 2, Z1BR, TF2 och Rust via Steam

Detta är den vanligaste formen av insättningsmetod hos skin betting sites. Du väljer vilken skinpay som du vill använda dig av för insättning (csgo, rust, dota2 etc), sedan klickar du på deposit. När du gjort detta så kommer du att bli ombedd att fylla i din Steam Trade URL för att fortsätta, du väljer vilket skin du vill sälja och accepterar sedan insättningen med den.

När detta är gjort, så kommer du vara tvungen att verifiera din skin-insättning tillsammans med din Steam app, om du följer alla stegen korrekt, så kommer pengarna vara på ditt konto inom några minuter. Tänk på att olika skin betting sajter kan ha olika steg, så kolla alltid detta innan du bestämmer dig för att göra en insättning med skins.

G2A

G2A Pay är en onlinetjänst som låter dig göra betalningar och överföringar på nätet, en väldigt vanlig betaltjänst när det kommer till skingambling på nätet. Vi kan jämföra det lite med betaltjänster som Skrill och Neteller, som låter dig ha alla nätbetalningar och transaktioner samlade på ett och samma ställe.

Du kopplar den betalmetod som du vill använda dig av till ditt G2A-konto och sedan använder du bara dina G2A-uppgifter när du gör en insättning på en skingambling sida. Väldigt säkert och överföringarna sker direkt.

Kryptovaluta

Väldigt simpelt, allt du behöver för att göra insättningar tillsammans med crypto currency hos skin betting sites, är själva valutan. Du bestämmer hur mycket du vill sätta in på ditt skingambling konto och sedan verifierar du din överföring.

Insättningar tillsammans med riktiga pengar

Precis som med krypto så erbjuder ett flertal skingambling sajter möjligheten att göra insättningar tillsammans med riktiga pengar (alla insättningar är med riktiga pengar, vi menar insättningar med betalmetoder som VISA, Skrill, PayPal med mera).

Du väljer vilken betalningsmetod som du önskar använda och sedan verifierar du din insättning bara. Alla insättningsmetoder går oftast snabbt och smidigt och du har pengarna på ditt konto inom ett par minuter.

Vilka spel kan man betta på skingambling?

När det kommer till skin betting, så kan vi nog alla hålla med om att CS:GO är det populäraste och vanligaste spelet som vi kommer att hitta. Men det betyder inte att vi inte hittar flera andra spel som du kan spela på och vinna/byta skins till.

CS:GO, det populäraste skingambling spelet?

Counter Strike är ett av de absolut populäraste förstaskjutarspelen på nätet. Vi har ett stort antal stream-stjärnor som kickstartade sina karriärer tillsammans med CS:GO Twitch och genom att lägga upp videor på YouYube där de spelar CS:GO. Detta är såklart inte den enda anledningen till varför csgo är ett av de största spelen, men vi kan tänka oss att det skapar en global gemenskap och att det simpla upplägget gör att spelare runtom hela världen uppskattar och tycker om det.

Anledningen till varför cago skin betting är mycket större än andra spel, är för att det var där allt började. Valve skapade en idé för att försöka öka antalet spelare, vi misstänker att de inte förutsåg just hur stort skin betting skulle komma att bli.

Kan man betta på Dota 2 skins?

Dota 2 skapades även det av Valve Corporation och är lika som CS:GO ett förstaskjutarspel som spelas i lag, online. På engelska så går spelet under MOBA som står för Multiplayer Online Battle Arena.

Spelet spelas med två lag på fem spelare i varje lag, och där varje lag ska skydda och slå ut motståndarlaget. Väldigt simpelt men extremt populärt. Det finns flera skin betting sites som accepterar insättningar tillsammans med Dota 2 skins, och precis som med csgo, så gör du skininsättningar med dota tillsammans med ditt steamkonto.

Betta på Rust skins

Här hittar vi ett multiplayer spel som fokuserar på överlevnad. Många säger att det påminner om Minecraft, och 7 days to die, då spelet kommer tillsammans med unika crafting elements och upplägg. För att överleva måste spelaren bygga och skapa vapen, samtidigt som man måste överleva och slåss mot andra spelare och lag.

Det är inte likt cs:go och Dota 2, där allt handlar om att slå ut det andra laget så fort som möjligt, men kommer med en långsammare uppbyggnad och längre speltid. Insättningar tillsammans med Rust fungerar dock precis likadant som med de övriga spelen, så du kommer inte behöva lära dig eller krångla med en ny insättningsmetod.

Spel med skingambling

Detta är nog anledningen till varför vi alla är här. Att lära oss hur vi bettar på skingambling sites. Det är superenkelt, påminner mycket om vanliga casinospel och låter spelare runtom hela välden ta del och ha chansen att vinna fantastiska skins. Låt oss ta en närmare titt på de vanligaste skin betting spelen som vi kan hitta hos skin betting sites.

Cases

Cases (kistor) är nog den vanligaste formen av skingambling spel som vi kommer att hitta på skin betting sajterna. Det är ett extremt simpelt spel som ger dig möjligheten att betta och öppna cases för att vinna exklusiva skins (eller mindre exklusiva), här är det tur som gäller och värdet av de olika kistorna kommer att ge dig olika värdefulla skins. Låt oss använda Hellcase.com som exempel här, de är ju ändå den största case sajten som vi hittar.

cases

Om vi går in på deras skingambling site, så kan vi hitta ett enormt utbud av olika cases som man kan köpa. Alla kommer med olika värden och varje case är märkt med ett specifik tema, det kan vara knivar, premium, lag, turneringar med mera. Om du väljer att köpa och öppna Premium, så kommer du se vilka skins som kistan innehåller och vad du kan vinna om du köper den.

Cases är ett simpelt spel som många skin gamling spelare uppskattar, då man själv kan välja just vilka skins som man vill försöka kamma hem. De kommer med olika prisklasser och de ligger oftast mellan knappa en USD upp till 400 USD och mer.

Dice

Dice är det klassiska tärningsspelet. Här lägger du din insats på om du tror att tärningen kommer att landa över eller under nummer 3, om det kommer landa på ett specifikt nummer och du kommer även kunna hitta en multikombo för att öka dina vinster.  Som alltid, landar inte tärningen på det nummer du bettar på… så förlorar du.

Crash

Crash kan nog vara unikt när det kommer till skin betting sites. Har handlar det om att vara snabb på knapparna och uppmärksam på spelet, detta då det kommer med högt tempo och kort om tid för beslut vilket gör att spelet kommer med höga risker och stor chans till förlust.

Spelet kör igång med att du lägger din insats, det går väldigt snabbt och du kommer sedan ha mellan 15 – 20 sekunder på dig att fatta ett beslut om hur mycket du ska betta. När tiden gått ut, så kommer du se att en linje börjar klättra uppåt, vanligtvis så kommer du att se en multiplikator köra igång samtidigt som linjen börjar klättra.

Det är multi-kombos som du ska hålla koll på, för när den landar på det nummer som du vill, så ska du bestämma dig för om du vill dra dig ut ur spelet, det är även här som din kvickhet har betydelse, för om du tar för lång tid på dig att bestämma dig, så kommer multiplikatorn att bestämma sig för att krascha (crash), och du kommer att förlora din insats.

Jackpot

Jackpottspelet är precis som det låter. Du lägger din insats på vad du tror det kommer att landa på, sedan är det bara att hålla tummarna att just du ska vinna jackpotten. Ett simpelt spel som ofta kommer med ett väldigt simpelt upplägg, många skin betting spelare uppskattar spelet mer på grund av detta.

Roulette

Roulette hos skingambling sajter kan nog vara det vanligaste och mest spelade spelet som vi hittar. Det är ett superpopulärt spel som är väldigt simpelt, vilket gör att väldigt många skin betting spelare uppskattar det. Du lägger vanligtvis din insats och sedan är det bara att vänta på vilken symbol som hjulet stannar på.

Blackjack

Om du spelat på casino (eller hemma med nära och kära), så har du nog inte undgått vad Black Jack är för någonting. Detta klassiska kortspel är ett spel som spelats i århundraden och är ett spel som väldigt många av oss tycker om. Det är ingen överraskning att vi kan hitta detta spel hos de flesta skingambling sites.

Vet du inte var blackjack kortspel är för någonting? Du spelar det tillsammans med andra spelare och kommer att få två stycken uppvända kort, ditt jobb (när nya kort landar framför dig) är att komma så nära eller på 21. Om du landar över nummer 21, så kommer du att förlora direkt, så det gäller att sikta in sig på 21.

Trade

Trade kanske inte alla gånger klassas som ett spel i sig, men det går fortfarande under spelkategorin om du kikar in på många skingambling sajter. Trade är en form av byteshandel av dina skins.

Vi vet att du kan köpa och sälja skins, men du kan även byta skins inne på utvalda skingambling sasjter som du har ett konto hos. Du väljer vilket av dina skins som du vill byta, och oavsett vilken kvalité som du bestämmer dig för att byta, så kommer du få någonting som ligger alldeles under värdet eller ett skin som har extremt högt värde.

Duels

Tillsammans med dueller så kommer du ha möjligheten att spela mot andra spelare som är inne på skin gamling sajter. CSGO500 är en skin betting site som erbjuder dueller på sin bettingsida. Det kommer med hög risk, men som alltid – ju högre risk, desto större vinst.

Alla spelare kan ansluta sig till dueller, om du vill duellera med andra spelare så kan du antingen skapa ett rum och bestämma värdet på det, samt om du vill att en eller flera spelare ska ha möjligheten att ansluta sig till rummet. Om du inte vill skapa ett rum, så kan du alltid ansluta dig till ett rum som redan är skapat. När alla spelare är redo, så kommer ett vinsthjul snurra igång och vinsten kommer att gå till spelaren så la en insats där hjulet stannar.

Coinflip

Detta spel är precis som det låter. Du går in i en match tillsammans med en annan spelare, bettar på vilken sida myntet kommer att landa och hoppas på att det landar så att du vinner. En skin betting sida som erbjuder coinflip är csgoempire.com, där kan du vinna items till onlinespel som CS:GO.

Vad är VGO, OPSKINS och vIRL?

vad-ar-vgo-opskins-och-virl

Om du inte känner till VGO, OPSKINS och allt de nu kan kallas för, så är det inte lätt att veta vad det är och vad det betyder när det kommer till skingambling sites. När det kommer till kritan så är det faktiskt ganska simpelt.

VGO med WAX

VGO SKINS är designade för spelare att samla och byta, skillnaden med VGO och andra former av skins, är att de inte är begränsade till byteshandel och diverse förbud. Under 2018 pratades det om att OPSkins blev förbjudet och att de skapade VGO efter tillsammans med WAX All Access. Anledningen till detta är att de inte är äkta CS:GO skins, du kan fortfarande använda dem när du spelar och du kan fortfarande spela med dem hos skin bettingsajter – samma vapen, andra skins. Vi kan jämföra det med kryptovaluta för skingambling sajter.

För att kunna använda dig av vgo hos skingambling sajter så kommer du vara tvungen att ha ett Wax All Access konto, när du har det så kommer du ha tillgång till en bytesURL, som du kan använda dig av när du gör insättningar till ditt skingambling konto.

VGO är inte kopplat till ditt steamkonto, så därför kommer du att vara tvungen att ha ett konto hos wax för att sedan koppla det till ditt skin betting konto. Och som alltid, var försiktig när du använder dig av utomstående sajter som du inte känner till.

vIRL Gambling

vIRL Gambling ligger under WAX, så därav har du anledningen till att de ligger under samma kategori. När det kommer till vad vRL är för någonting, så är det väldigt enkelt. Det är objekt/items som du äger i verkligheten, kan vara allt från skor och kläder till mobiltelefoner och liknande. Dessa saker är sedan kopplade till ett virtuellt objekt.

 Det virtuella objektet agerar som bevis på att du är ägare av de äkta sakerna som du säljer, byter eller tar över. All handel går under WAX så det är väldigt enkelt att identifiera vem som äger vad, då det kopplas till ditt WAX-konto.

För att använda denna tjänst, så kommer du att vara tvungen att ha ett OPSkin konto (WAX gick tidigare under namnet OPskin). Och du registrerar ett konto hos dem enkelt genom att verifiera dig tillsammans med ditt steamkonto, eller genom att skapa ett med dina personliga uppgifter. När du har ett OPSkin-konto, så kommer du kunna logga in på de flesta vIRL sajter och köra igång med skingambling.

Är skingambling lagligt?

Skin betting ligger lite av i en gråzon, det går nämligen inte under den svenska spellicensen, vilket gör att de får erbjuda en hel del andra saker och bonusar till skillnad från vad nätcasinon får göra. Du får fortfarande använda dig av sajterna, men vi rekommenderar dig att vara försiktig och aldrig ge ut några uppgifter till någon.

När det kommer till den svenska spellicensen, så måste spelsajter ha en för att få marknadsföra sig på den svenska spelmarknaden och till svenska spelare. Dock, så klassas inte skingambling sajter som nätcasinon och du får använda dig av deras tjänster även om de inte går under den svenska spellicensen.

När det kommer till nätcasinon, så kommr du kunna gå in på Spelinspektionens hemsida och läsa om allt som har med den svenska spellicensen att göra. Detta kommer du inte kunna göra när det kommer till skin betting, då de inte ligger under den svenska licensen.

ar skin gambling lagligtDetta betyder inte att vemsomhelst får använda sig av deras tjänster, självklart så måste du vara 18 år eller över för att få skapa ett konto och spela tillsammans med skin betting sites. Det kanske inte är värt att nämna (vi är inte naiva), men när det exempelvis kommer till CS:GO, så kategoriseras det spelet under pegi18, vilket säger sig självt. Självklart vet vi att de flesta csgo-spelarna är under 18, så det är föräldrarnas ansvar att se till att de inte använder sig av skin gambling sajter.

Det är internationella skin betting sajter, så du kommer inte ha den bästa svenskan om du översätter sajten (om de ens erbjuder svenska, då de flesta inte erbjuder det). Det betyder också att de flesta skin gambling sajterna enbart erbjuder en engelsk kundtjänst.

Så, skin gambling är lagligt, men tänk på att alltid vara försiktig när du är inne på okända sajter. De flesta skin betting sites är duktiga på att meddela detta, men om du är osäker så kan vi meddela att de aldrig kommer att kontakta dig eller be om privat information om dig eller ditt konto. De enda gångerna som några skin gambling sajter kommer att kontakta dig, är när det svarar på ett mejl som du skickat.

Vår recension av skin gamling sites

När det kommer till skingambling sites och att hålla på med skin betting, så finns det likheter med casinosajter och deras spel. Vi hittar spel som Roulette och Blackjack, men även grymma, exklusiva spel som Crash, cases och dueller (du kan läsa allt om spelen längre upp i artikeln).

Skingambling ska vara roligt och ska absolut kännas säkert. Många av dessa sajter ger dock känslan av att inte vara säkra. Nu säger vi inte att de inte är det, vi pratar mer om själva upplägget och hur sajterna ser ut… vi gillar det inte. Det är plottrigt, ibland väldigt svårt att navigera och alltid en massa färger som ska kastas i ansiktet. Kalla oss tråkiga svenskar, men vi gillar när det är simpelt, rent och när det hålls enkelt.

När man väl kommer in i hur sin betting fungerar, så är det extremt enkelt och vad du kan tänka är att skins fungerar som en kryptovaluta. Du gör insättningar med skins, beroende på deras värde så får du pengar på ditt skingambling konto som du sedan spelar med. Du kan spela och prata med andra som är inne på sajten och ha en trevlig stund med flera olika spel, precis som på ett vanligt casino.

Självfallet så finns det alltid rum för att utvecklas, och då skingambling och esport växer sig allt större. Så har vi en känsla av att dessa skin betting sites kommer att hänga med i utvecklingen och bli ännu bättre, speciellt när det kommer till att vara mobilanpassade. Någonting som väldigt många av dem saknar.

Vanliga frågor om skin gambling

Vad är skin gambling?

Skingambling är inte lika som betting som vi hittar på spelsajter. Det är dock en form av betting, men du spelar för eller tillsammans med skins som du hittar i spel som CS:GO, DOTA 2 och Rust. Du gör insättningar med skins, och spelar spel som liknar casinospel.

Vad är skins i videospel?

Skins i spel är oftast vapen som du kan vinna och hitta inne i spel som csgo. De kommer med olika värden och vissa är lättare att vinna än andra.

Var kan man betta på skins?

Du kan betta på väldigt många olika skin bettingsidor. Vi letar ständigt efter bra och säkra skinsajter som vi kan rekommendera till dig och listar alla här hos oss.

Hur vet man att skinbetting är säkert?

Det gör vi inte, anledningen till detta är att ingenting på nätet är 100% säkert (någonting som vi alla borde vara medvetna om). Allt kommer med risker och det gäller att vara medveten om hur man skyddar sig och sina privata uppgifter. Vi har samlat allt du behöver för att skydda dig.

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn

Vi utvärderar och jämför personligen alla tillgängliga onlineoperatörer och förser våra användare med uppdaterad och detaljerad information. Hitta våra utvärderingskriterier i recensionerna.