Betting golf – Alla bettingsajter som erbjuder betting på golf!

Golf betting är sedan länge en av de mest populära sporterna i Sverige. På vårkanten när golfbanorna börjar torka upp och solen börjar skina tar svensken golfbagen över axeln för att testa om svingen fortfarande är intakt. Bortom all logik, är Sverige ett världsland inom Golf på både dam- och herrsidan med stora framgångar som avlöst varandra med jämna mellanrum. Sverige har dugligt gräs endast en handfull månader om året, ändå ses vi som en av de bästa golfnationerna. Man frågar sig hur det är möjligt? Hade vi svaret på den frågan hade vi inte kallats för ”Det Svenska Golfundret”.

Att spela odds på de stora golftävlingarna är mycket populärt. Många väljer att krydda sitt golfintresse ytterligare genom att spela odds på golf på någon av de stora spelsidorna, samt golf betting live streaming. Golf är en långsam sport som i första anblick kan verka långtråkig att följa. Ja, visst går det långsamt. Långtråkigt är dock en illusion, ju långsammare tävling, ju mer byggs spänningen upp för åskådaren. Har man dess utom ett spel på en potentiell vinnare, så blir varenda slag en nagelbitare där varje sekund kittlar till i magen.

Vi har haft väldigt många högprofilerade golfare genom åren med aktade namn som Annika Sörenstam, Jesper Parnevik och den nu aktive Henrik Stenson, vars karriär pågår med lysande resultat de senaste åren. Att Stensson vinner en tävling har relativt lågt odds online med tanke på hans höga status. Det finns dock väldigt många andra svenska golfspelare med mindre kända namn som erbjuder ett mycket högre odds om man hoppas på ett mer oväntat resultat.

Denna guide erbjuder mycket tips och råd för att på ett smart sätt spela odds på Golf online.

Vilken operatör erbjuder bäst odds på Golf

Den spelsida som erbjuder bäst odds på golf online varierar hela tiden. Oddset rör sig hela tiden sakta beroende på hur spelsidorna tolkar förutsättningarna för tävlingen och spelarna, därmed varierar det vem som erbjuder bäst odds på golf.

Bäst bettingsajt för golf:

Casino Bonus
Interwetten
4.5/5

FOKUS PÅ SPEL!

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen| Regler & Villkor gäller
Bwin
3.5/5

100 kr BONUS

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen| Regler & Villkor gäller
888sport
5/5

100 kr BONUS

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen| Regler & Villkor gäller

Betting golf – hur bettar man på golf online?

Spela odds på golf är fantastiskt spännande. Golf som sport utspelar sig efter en helt annan struktur än de flesta andra sporter. Omkring 100 golfare deltar i en tävling där alla tävlar om att slå minst antal slag och stå som ensam segrare när tävlingen är avslutad. Vanligtvis paras fyra spelare ihop och håller varandra sällskap under 18 långa hål. De största turneringarna spelas över fyra rundor och 72 hål, vilket motsvarar fyra långa dagar av intensivt golfande. Det är en lång och mödosam resa som tär på spelarna fysiskt och mentalt, vanligtvis med stora svängningar på resultattavlan som följd. Att spelare plötsligt börjar göra ödesdigra misstag och fullständigt kollapsa genom resultattavlan är vanligt förekommande.

 • Golfturnering – vinnare. Den vanligaste spelformen där man spelar på den/de spelare man anser ha störst chans att vinna hela turneringen. Det finns en relativt stor oförutsägbarhet i golf, vilket speglas i odds på turneringsvinnare. Ofta har den största favoriten att vinna ett odds på runt 10x pengarna vilket bör ses som generöst som vinnarodds jämfört med andra sporter.

 • Turneringsledare efter första rundan. Golftävlingar har som sagt en tendens att svänga kraftigt. Anser man att en specifik golfspelare kommer att spela bra den första rundan, kan man välja att spela på vinnaren av just första rundan.

 • Klarar en golfspelare cutten, topp 10 eller topp 20. Det finns fullt av golfspelare som troligtvis aldrig kommer att stå som slutsegrare efter 72 spelade hål. De är dock framgångsrika golfare som vanligtvis klarar sig från att bli eliminerade från fortsatt spel ju längre en turnering fortlöper. Spela på att en spelare klarar cutten för en runda kan vara ett lönsamt spel.

 • Spela på vinnaren i en grupp. Det är fyra spelare som bildar en grupp som gemensamt går i samma boll under 18 hål Analysera de olika grupperna efter potentiella gruppvinnare kan vara en bra strategi. Det är betydligt lägre odds i denna spelform med tanke på att man spelar på vinnaren av fyra deltagare, men chansen att vinna är betydligt större. Allteftersom tävlingen fortlöper så delas grupperna upp efter resultat, dvs de fyra bäst placerade spelarna kommer att tävla i samma grupp och starta rundan sist i startfältet.

 • Spela matchspel. Spela på den golfspelare man tror kommer att ha lägst antal slag av vanligtvis två eller tre tävlande. Spelarna behöver inte befinna sig i samma grupp, det är en helt virtuell grupp som representerar en direkt jämförelse mellan spelare utan att de går i samma boll.

 • Vinnande nationalitet. Spela på att en viss nationalitet står som slutsegrare i en turnering. Deltar många duktiga svenska golfspelare i startfältet ökar chansen till svensk vinst i en tävling. USA har ofta en mycket god chans att ha en spelare som slutsegrare, speciellt i USA-touren, där man har en väldigt stor bredd av spelare att tillgå. Det går även att spela på bästa spelare från ett visst land, exempelvis spela på Henrik Stensson som bästa svensk.

 • Många ytterligare spelformer finns som alternativ för den som älskar betting golf:

  • Vinstmarginal, mellan vinnaren och andraplatsen

  • Pricksäkerhet på utslaget, spela på över/under ett visst värde för en specifik spelare

  • Udda eller jämt, resultatet som slutsegraren kommer stannar på

  • Hole in one av någon spelare, eller en specifik spelare

  • Handikappspel i olika former

  • Över/under i olika former

Betting på golf – värt att tänka på

Golf är en mentalt väldigt komplicerad sport. Det är inte en instinktiv reaktionssport där snabbhet krävs av utövarna, tvärt om. De bästa golfarna har ofta de bästa nerverna, de har förmågan att under högsta press prestera sin bästa golf utan att mentalt kollapsa. Golf är en trögflytande promenad där utövarna har väldigt mycket tid att tänka och reflektera på tävlingen, motståndare eller senaste slaget. Mental självkontroll är en vital del för en framgångsrik golfare. Det är inte ovanligt att en golfare spelar drömgolf de första rundorna för att sedan oförklarligt kollapsa och utan reson sprida slagen ut i skogen och falla tillbaka på resultattavlan.

Ett oddsspel som krydda gör golf till en förtjusande sport att följa.

Alla toppspelare besitter en närmast fulländad teknik och perfekt bollträff som alltid utförs perfekt utan mental press på rangen. Det som utmärker de allra bästa är ofta den mentala delen, om golfspelaren har förmågan att hantera svåra situationer och hålla huvudet kallt, samt undvika mentala kollapser när svåra situationer inträffar.

Det finns vissa faktorer som är bra att analysera när man ska spela odds online på golf:

 • Formkurva, hur ser den senaste tidens resultat ut?

 • Van ledare eller uppstickare? Har turnerings ledare rutin att vinna, eller har hon historik att ha nerverna utanpå västen och falla tillbaka i resultatet ju längre tävlingen fortlöper?

 • Vilka spelare går i samma boll? Vågar man lägga ett spel på en spelare som första gången spelar i samma boll som Tiger Woods? Det kan innebära en mental påfrestning som hämmar spelaren.

 • Inbördes möten. Två spelare i samma boll som anses jämnbra, men reflekterar deras inbördes möten samma sak eller har en spelare ett mentalt övertag från tidigare möten?

 • Väder och vind. Väderförhållanden spelar ofta in i tävlingens förutsättningar och vissa spelare hanterar vädrets makter bättre än andra. British Open är en av de största tävlingarna och känt för busväder som gör banan mycket svårbemästrad.

 • Sitter puttarna? Golf är som sagt en konstant mental kamp med sig själv. En spelare kan spela drömgolf och sätta inspelen intill flaggan varje gång, men stämmer inte den efterföljande puttningen kommer spelaren inte att få ett bra resultat.

 • Hemmaplan. Med hemmapubliken i ryggen har vissa spelare förmågan att lyfta sitt spel och göra en maxprestation.

 • Hälsostatus. Med skadekänningar kan en golfspelare tappa rytmen i sitt spel. Har en spelare känning av en skada som kan störa svingen, eller precis återhämtat sig från en skada?

 • Analysera statistik. Varje slag från alla golfare analyseras in i minsta detalj med ett procentuellt medelvärde som guide. I dagens digitala era finns procentuella tabeller för träffsäkerhet för utslag med driver, fairwayslag, bunkerslag, puttning och i princip allt man kan föreställa sig.

Golf betting bonusar

Det finns gott om spelsidor som erbjuder sina spelare olika former av välkomstbonusar på den första insättningen vilket ger spelaren extra mycket valuta för pengarna. Omsättningskraven på de olika bonusarna varierar från sida till sida och det är rekommenderat att göra sig förstådd med vad som gäller för att omsätta sin bonus.

 • 888sport erbjuder en välkomstbonus 500% upp till 500kr.

 • Unibet erbjuder en välkomstbonus 200% upp till 2000kr.

 • Betfair erbjuder en välkomstbonus 1000% upp till 1000kr.

Golf betting tips

Här följer ytterligare några tips för att spela odds på golf online. Alla de bästa spelarna lockas till de största turneringarna som erbjuder mest prispengar och prestige till vinnaren.

Golf Majors

Spela på de största tävlingarna då alla de bästa spelarna deltar, Golf Majors:

 • Masters Tournament

 • PGA Championship

 • U.S. Open

 • The Open Championship, eller British Open

Scandinavian Masters och andra Svenska tävlingar tenderar att ha många svenskar som deltar, samt en överrepresentation av svenskar på prispallen.

Ryder Cup. En tävling mellan USA och Europa som är väldigt prestigefull med mycket patriotiskt flaggviftande, det betyder väldigt mycket för spelare och publik och sätter spelarna på svåra test.

Betta på golf i mobilen

Det är smidigt och enkelt att spela på golf i mobilen, många spelföretag har mobilvänliga hemsidor eller en app att ladda ned för just detta ändamål vilket gör upplevelsen angenäm för kunden. En bra spelsida ska enkelt kunna erbjuda kunden alla väsentliga funktioner som tänkas nödvändiga.

Slutord om golf betting

Golf som sport är generellt den samma som den alltid har varit, samtidigt har många mindre detaljer förändrats mycket genom åren. För 25 år sedan bestod eliten för herrgolf av slappa gubbar med hängmagar som släpade sig runt 18 hål. Sedan dök en topptrimmad Tiger upp med stort leende och dominerade fullständigt, han satte ribban för golfare högre än vad som tidigare ansågs normalt. Idag är Tiger inte alls lika dominant som tidigare, men han höjde standarden för golfare världen över, golfens gubb-image är ett minne blott.

Det finns i princip alltid pågående golftävlingar på både dam- och herrtouren för den som vill betta online på golf. Många bettingsidor erbjuder också live streaming för betting golf där man kan följa sitt spel live, eller endast följa tävlingen och få en känsla av ett smart spel. Golf är en mental sport där resultaten snabbt kan svänga men samtidigt oerhört intressant att följa med ett klokt spel på sin favoritspelare.

Vanliga frågor om golf betting

Golf betting är precis lika enkelt som andra sporter. Du kan läsa allt du behöver veta om betting på golf här hos oss.

Hos alla de bästa spelsajterna som erbjuder betting, kommer du hitta alla sajter som erbjuder betting på golf listade här hos oss.

Spelsajter som har en svensk licens kan erbjuda spelare (som är skrivna i Sverige), en välkomstbonus. Denna bonus kan självfallet inkludera ett golf betting erbjudande.

När golf spelas, så kan man absolut spela på flera olika former av golfspel och turneringar. Här kan du hålla dig uppdaterad när det kommer till golf betting och när de kör igång.

gdpr
För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn