Esports betting – bästa sajterna för betting på e-sports

Written by Nils Ersondlo Last time updated 22 november 2023

Esports betting betraktas mer och mer för att vara en riktig sport, någonting som inte alltid har varit fallet. Detta har gjort att fler bettingsajter numer erbjuder sina spelare betting på E-sports för att det ska bli ännu mer spännande att följa matcherna mellan spelare och lag.

esports bettingVi kommer här att berätta för dig hur det fungerar och vilka spel man kan betta på. Vi kommer tipsa dig om vilka som är de mest kända spelen och hur de fungerar. Sist men inte minst så kommer vi självklart att tipsa dig om olika betting sajter som erbjuder de bästa oddsen för E-sports och vi listar även de som har bäst betting bonus för att du ska kunna prova på sajten med ett generöst välkomsterbjudande.

Bästa sajterna för Esport betting:

Hur bettar man på E-sport?

Esport är den sport där gamers som spelar på professionell nivå gör upp i olika turneringar och matcher . Dessa turneringarna spelas ofta i stora och fullsatta idrottsarenor. Förutom de som är där och kikar på matchen live så finns det som med all sport massvis av människor som följer livesändningarna av turneringarna från datorskärmen. Detta gör såklart att många vill betta på esport precis som vilken annan sport som helst, inte minst med tanke på att prispotten ofta är på miljontals kronor.

Som med allt annat så är det givetvis lättare om man har ett intresse för Esport och betting. Om du är intresserad men kanske inte har så mycket erfarenhet så rekommenderar vi dig att första börja med att välja ett par sporter som du läser på om för att få en förståelse för hur de fungerar. Några sporter som vi kommer att berätta mer om längre ner är exempelvis CS:GO, LoL, Overwatch och Dota 2. Hitta din favorit och börja sedan kika på vilken betting sajt som passar dig bäst. Här kan det vara bra att läsa våra recensioner av de olika sajterna för att få ett hum om hur spelutbudet ser ut och vem som har bäst betting bonus och bonusvillkor. Det är självklart kul om man kan få ut lite extra när man spelar på en bettingsajt.

Vilka bettingsajter erbjuder Esports betting?

De flesta sajter som erbjuder betting och odds på sporter i dagsläget erbjuder även betting på Esport. Det kan därför kännas lite som en djungel när man ska välja vilken sajt som passar bäst. Här kommer tre av våra favoriter när det kommer till esports betting.

Unibet esports – ett brett utbud 

Vilka E-sporter erbjuder Unibet betting på

Unibet är en av de största operatörerna när det kommer till betting online. Förutom att de har ett enormt stort utbud av betting på mängder med marknader och sporter så har de dessutom live stream på flera direktsända evenemang varje dag. Unibet är en mycket säker sajt och de erbjuder dessutom många olika betalningsmetoder för att passa alla spelare.

Hos Unibet är inte utbudet på Esport gigantiskt men du kan hitta en del sporter, CS:GO, Dota 2, Hearthstone, LoL och Overwatch. De har dessutom en generös sport bonus som gäller även på alla matcher i Unibet esports.

Esports betting hos Mr Green

Esports betting hos Mr Green

Mr Green har ett av de bredaste utbuden när det kommer till deras sportsbook och det gäller även esports betting. De har en välkomstbonus som gäller även för att betta på esports och den är otroligt generös. 

Spelbolaget har bra odds och ett grymt spelutbud, och du kan alltid känna dig säker när du spelar hos Mr Green då det tar ett stort ansvar när det gäller att spela ansvarsfullt. 

Hos Mr Green kan du hitta spel som Heroes of the storm Starcraft 2, Hearthstone, CS:GO, Call of duty, LoL samt Overwatch. Om du ska betta på Esports så är Mr Green garanterat ett av de bästa alternativen.

Vad behöver man veta om esports betting? 

Precis som med all betting så är det viktigt att göra mycket re-seach för att du ska ha kött på benen när du placerar ditt bett. Saknas någon spelare i ditt favoritlag som är viktig? Hur har tidigare matcher gått? All information som du kan snappa upp kan vara otroligt viktigt i avgörandet. 

Ett annat tips kan vara att kika in några experter och se vad de säger angående matcherna. Det kan vara bra att se hur andra tänker för att själv komma in i ett liknande tänk innan du satsar dina pengar.

Det är också viktigt att veta vilken typ av match det är, det är självklart att lagen är mer fokuserade vid ett mästerskap än vid en träningsmatch. 

Att följa lagen och de olika spelarna på sociala medier är verkligen ett bra tips om du vill lära dig mer om lagen för att placera dina odds. Där kan du få en känsla över hur bra lagen och deras strategi är. Exempelvis så kan lagen i CS:GO vara bättre på vissa kartor än andra, och då är det bra att ha följt lagen en del så man vet var deras styrka ligger.

Hur vet man att det är rättvist spel? 

Den första turneringen inom Esport någonsin var år 2000 och har sedan dess funnits under organiserade former. Det har tillkommit mängder med ligor, turneringar och mästerskap sedan dess och Esports har blivit otroligt stort över hela världen sedan dess. Om man bara kikar på sverige så finns det över 300.000 aktiva spelare inom olika spel. 

I Sverige så är det svenska e-sportföreningen som licensierar spelare och domare samt att de utfärdar alla regler för att det ska gå rätt till. De kontrollerar spelare och domare och ser helt enkelt till att alla regler följs. 

Då det varje år anordnas turneringar inom esport med otroligt stora prissummor som kan gå upp till flera miljoner kronor så finns det som med all annan sport många spelare som livnär sig på esport professionellt. Detta kan antingen ske via nätet eller på stora fysiska turneringar som exempelvis Dreamhack. Oavsett om det sker helt via nätet eller fysiskt så är det alltså den svenska e-sportföreningen som kontrollerar allt och ser till att det alltid är rättvist spel och att reglerna för e-sports följs.  

Vilka spel är mest populära inom Esport betting?

Vilka spel är mest populära inom Esport bettingDet finns mängder av spela att sätta sig in i om man är intresserad av att betta på Esports. Här kommer vi nu att gå igenom de mest populära spelen, hur de fungerar och lite om lagen som fokuserar på respektive spel. 

CS:GO – Ett av de mest populära spelen inom Esports betting

csgo

Counter-Strike Global Offensive, mer känt som CSGO i de flestas öron är ett av de mest kända spelen inom Esports betting. Det släpptes år 2012 och är ett förstapersonskjutarspel och är det fjärde spelet som har släppts i serien. I matchen så är det två lag som spelar mot varandra och det är terrorister och counter terrorister och varje lag har ett mål, antingen spränga bomben eller deaktivera den. Men först måste man såklart komma fram till mål, utan att dö i spelet och samtidigt förinta motståndarlaget. Varje gång man gör en prestation i spelet som till exempel plantera bomben eller döda en i motståndarlaget så får man belöningar som poäng eller pengar. Dessa kan man sedan inhandla bättre och fler vapen, utrustning eller annat kul med. 

I Sverige så är det garanterat Ninjas in pyjamas som är det mest kända laget inom CS:GO. Det har dock dykt upp flera bra lag under senare tid som exempelvis Astralis som kommer från Danmark. 

Dota 2 – Stort över hela världen 

dota 2

Dota 2 lanserades år 2013 av Valve Corporation och det är ett gratis spel. Det som man kan behöva lägga pengar på är viss utrustning i spelet och det kan självklart vara kul och göra upplevelsen bättre under spelets gång, men det är ingenting som faktiskt ger dig någon fördel i spelet. 

I spelet så är det två olika lag som möts, Radiant och Dire. Lagen har fem spelare vardera och dessa kallas för hjältar. Hjältarna kommer under tidens gång att bli bättre då egenskaperna hos varje spelare uppgraderas. Båda lagen har en bas som de ska försvara och båda lagens arenor är alltid identiska med varandra. I basen så finns dessutom flera torn och varje lag ska i spelet försvara dessa torn och samtidigt förstöra motståndarnas bas och torn. 

Dota 2 är stort över hela världen och det svenska laget Ninjas i pyjamas som du tidigare läst om under CS:GO ligger just nu på plats nummer 9 över hela världen. På första plats hittar vi EU-laget secret.

LoL – League of Legends

lol

Det är garanterat ett av de största spelen när det kommer till Esports som kom ut 2009. Det är gratis att ladda ner och spela och du kan välja att betala för att låsa vissa saker i spelet om du vill, men det är inte nödvändigt. LoL är ett lagbaserat spel som går ut på att man ska förstöra motståndarens bas, och det är även här så att man har torn att förstöra i motståndarlaget. Under tiden som spelarna försöker att skjuta ner varandras torn, så ska man samtidigt undvika och skjuta monster som attackerar. Lyckas man att skjuta monsterna i spelet så ökar man i nivå. 

Spelet är störst i asien där dessutom kina ligger etta på världsrankningen.

PUBG – PlayerUnknown battleground

I det här spelet så är det alla spelare mot varandra. Det sista personen som är kvar i matchen vinner helt enkelt. Den här typen av spel kallas med förkortningen PVP vilket betyder player vs player. I varje match av PUBG hoppar spelarna ut på planen och det kan vara upp till hela 100 personer som deltar samtidigt i matchen. Om du har sett filmen Hunger Games så påminner spelet där en till slut står kvar på spelplanen.

Slutord om Esports betting 

Esports betting är verkligen en rolig sport att betta på om man är insatt och har intresset för det. Det är otroligt spännande att följa lagen live i matcherna. Vi rekommenderar verkligen att man läser på om lagen och spelarna och att man har lite kött på benen innan man bettar. Vi hoppas därför att vår guide har varit till hjälp för dig och att du nu känner dig redo för att betta på Esports betting. Högre upp kan du kika på vilka spelsajter som har de bästa bonusarna och villkoren för sport och där kan du sedan välja din favorit och börja spela. Vi önskar dig stort lycka till!

Vanliga frågor om Esport betting

Vad är Esports?

Esports står för elektronisk sport där man spelar matcher i olika spel på nätet. Det är spel som exempelvis CSGO, PUBg, LoL och Dota 2. Ofta så är det olika lag som spelar mot varandra och det finns många stora turneringar världen över.

Vad är Esports betting?

Esports betting är helt enkelt när du satsar pengar på att något av lagen som spelar någon typ av Esport vinner. Du kan betta på olika spelsajter på nätet och vi listar de bästa sajterna inom Esports betting på Kritik.com.

Hur stort är esport?

Esport är otroligt stort världen över. Och faktum är att antalet som kollar på esports årligen växer med miljoner tittare.

Vilka E-sporter kan man betta på?

Det finns ett stort utbud av olika e-sporter som du kan betta på. Hos oss hittar du allt från League of Legend till CS:GO och många fler. Läs om de olika spelen här!

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn