Vi listar Sveriges bästa oddsbonusar 2021! 

Written by Nils Ersondlo Last time updated 22 november 2023

Oddsbonusar är en fantastisk möjlighet att få ut mer av ditt spelande. Vi ger dig guldkornen därute som är helt utan omsättningskrav, men även de som kommer med omsättningskrav. Vad passar dig bäst? 

Vi ser ofta hur vi kan ta del av exklusiva kampanjer, skräddarsydda erbjudanden och generösa bonusar när vi kommer in på diverse spelsajter. Oftast är detta en bra taktik för att locka spelare att prova på att spela på odds sidor och visa dem vem som är bäst. Vi kommer nu att förklara precis hur oddsbonusar fungerar och hur du hittar de bästa.

Bästa oddsbonusar just nu:

Ad disclosure
How we rate?
#
4.5/5

100 KR EXTRA!

Insättningskrav på 100 kr
Omsättningskrav: 1x på odds (singelspel eller kombispel).
App availability
#
4.5/5

100 zł Bonus

Minsta insättning 100 kr. Endast nya spelare.
App availability
#
4.5/5

500 zł Bonus

18+ Nya kunder. 100% Max bonus 500kr. Minsta insättning 100 kr Omsättningskrav 6x. Fullständiga villkor gäller. Spela Ansvarsfullt
App availability
#
4/5

500 zł Bonus

Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar.
App availability
#
3.5/5

100 zł Bonus

Minsta insättning 100 kr. minimum odds på 1.7.
App availability
#
4.5/5

FOKUS PÅ SPEL!

Inga villkor för bonuserbjudande.
App availability
#
4/5

500 zł Bonus

Åldersgräns 18 år. Gäller nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning 100 kr. Maxbonus är 500 kr + 10 Jackpottspins på Book of Dead. Insättning + bonus måste omsättas minst 6 gånger i Sportbook till lägsta odds 1,80. Omsättningskrav måste uppfyllas inom 90 dagar efter att bonusen aktiveras. Eventuella bonuspengar som inte har omsatts efter 90 dagar förverkas. Totala maxvärdet av detta bonusalternativ med jackpottspins är 520 kr. Fullständiga villkor gäller. Spela Ansvarsfullt.
App availability

Detta är ett urval av våra bästa oddsbonusar. Vi kommer nu att gå närmre in på hur den här typen av bonusar fungerar, hur du tar del av en bonus och vilka som är de vanligaste villkoren när man tar del av en sport bonus. Vi kommer dessutom ta upp vad vi kikar på när vi tar reda på bästa odds bonus.

Vad är odds och oddsbonusar?

Låt oss ta en närmare titt på hur odds bonus fungerar och vad man bör veta innan man accepterar olika bonus odds från spelbolagen. Odds är vad vi svenskar tagit från det engelska ordet odds och när det kommer till kritan, så har vi även tagit det från engelska ordet för betta. Så när vi pratar odds eller att betta, så pratar vi om exakt samma sak.

Vi listar Sveriges bästa odds bonus

 

Odds är att betta på sport av olika slag. Låt oss ta fotboll som ett exempel, om en match mellan Frankrike och Ryssland ska sparkas igång, oddsen att Frankrike, som är ett av de bästa lagen i världen ska vinna är 2.5 – med andra ord så är det högre odds att Frankrike kommer att vinna för att de sitter på ett bättre lag.

Troligtvis så kommer du ha en lägre chans att vinna en större vinst om du lägger dina odds på Frankrike, då det är garanterat att fler än du kommer att lägga samma odds. Men detta är vad som gör odds lite speciellt, för du spelar inte mot andra spelare, du spelar mot spelbolaget och deras bank.

Odds är med andra ord ett sätt att spela på sport. Om man kommer in i det och lär sig hur det fungerar, så är det ett riktigt enkelt sätt att spela och ha kul – så länge man har kontroll.

Hitta nykomlingarna och få nya oddsbonusar!

När nya odds sidor etablerar sig på den svenska marknaden så brukar det alltid erbjuda nya oddsbonusar. Det är en av de viktigaste delarna för deras marknadsföring och det gör det enklare för dig som spelare att få prova på deras sajt utan att spendera så mycket pengar. Det är helt enkelt en grym chans för dig som spelare att prova på sajten innan du bestämmer dig för att det är här du vill fortsätta spela framöver.

Vi ger dig självklart både gamla och nya odds sidor på kritik.com, och vi ger dig alltid nya oddsbonusar så att du kan hålla dig uppdaterad på de senaste sajterna med bäst odds.

Hur fungerar odds bonus?

Bonus odds fungerar lite annorlunda till skillnad från bonusar för slotspel etc. När det kommer till oddsbonusar så kommer vi inte hitta några snurr eller extraspel på ett specifikt spel. Vad vi istället kommer att hitta är boostade odds, gratisspel, gratispengar att spela för och en hel del andra exklusiva bonuserbjudanden.

Bonus odds är precis som en betting bonus, du får någonting extra att spela med. Vi hittar flera olika former av bonus odds när man gör sin första insättning eller när man registrerar ett spelkonto för första gången på en spelsajt.

Omsättningskrav på oddsbonusar

De flesta bonusar som du kan ta del av på odds sidor idag kommer med ett omsättningskrav. Det finns såklart några guldkorn utan som du kan ta de av här nedan, men först ska vi förklara hur omsättningskraven fungerar, så att du ska veta exakt vad du ska göra när du tar del av en bonus med omsättningskrav.

Omsättningskrav på oddsbonusar är vanligtvis mellan 1x-10x av det vi har sett än så länge på spelmarknaden.

Det betyder att du måste spela för din bonus x antal gånger som ditt omsättningskrav är på. Hur mycket du vinner spelar ingen som helst roll och när du omsatt din bonus blir beloppet till riktiga pengar och du kan göra ett uttag på din vinst. Det betyder att om du har en odds bonus på 100 kronor och har ett omsättningskrav på 4x så måste du satsa 400 kronor innan spelbeloppet på ditt konto blir till uttagbara pengar.

Insättningsbonus odds – En välkomstbonus för sport

Oddsbonusar kan komma i olika former. Men den vanligaste är en insättningsbonus odds som erbjuds hos en hel del operatörer. En insättningsbonus för odds är ofta en match bonus där du får en viss procent på din första insättning. Dessa bonusar gäller endast för nya spelare och i samband med just din första insättning.

Ett exempel på en insättningsbonus odds är att om den minsta insättningssumman är 100 kronor så kan du sätta in 100 kronor och uppåt, och få exempelvis 100% i odds bonus på din insättning. Procentsatsen kan dock variera och gå upp till så mycket som 500% hos vissa operatörer.

Odds bonus utan omsättningskrav

Det är alltid ett mycket mindre omsättningskrav på odd bonus än vad det är på andra bonusar. Det kan vara upp till 10x vanligtvis. Men sedan finns de där små guldkornen som vi älskar att hitta, som är helt utan omsättningskrav.

Vi på kritik.com listar självklart även odds bonus utan omsättningskrav. Det vill säg att du direkt vid vinst får ett belopp med riktiga och uttagbara pengar på ditt spelkonto.

Grymma odds sidor med odds bonus utan omsättningskrav

Andra villkor att tänka på gällande din odds bonus

Det är viktigt att ha koll på de bonusvillkor som finns för olika oddsbonusar då det fungerar olika på olika odds sidor. Vi kommer därför gå igenom några av de vanligaste bonusreglerna som kan vara bra att ha i åtanke när du ska komma igång med din odds bonus.

Utöver detta är det som sagt alltid viktigt att kika in bonusvillkoren så att du inte missar någonting. Vi villsåklart att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av din bonus och kunna ha extra kul när du bettar på odds sidor.

Boostade oddsbonusar

Boostade odds, eller förhöjda odds, är någonting som spelbolag ofta erbjuder nya som gamla spelare på specifika matcher som kommer att spelas inom en snar framtid. Det finns teorier om att spelbolagen erbjuder så pass höga odds på dessa spel så att de inte ska gå med någon vinst, och att deras vinst kommer i längden. Detta sker när spelare spelar mer.

Boostade odds är med enkla ord högre odds på matcher och sporter. Dessa kommer ofta när man ser stora fotbollsmatcher eller liknande och ger spelare chansen att vinna mer. Dock så ska man tänka på att boostade odds inte alltid ger dig som spelar pengar tillbaka, utan man borde kolla en extra gång och se om erbjudandet ger en pengar, gratisspel eller spel utan risker, så kallade riskfria spel.

Komboboost

När man som spelar erbjuds en komboboost, så betyder detta att spelbolaget erbjuder förhöjda oddsspecifika kombinationsspel. Dessa spel kan du som spelar välja själv och när det kommer till komboboosts som oddsbonus, så kommer de oftast med väldigt höga odds, detta beror på att chansen att vinna är extremt låg.

Marknadsboost

När man spelar på boostade odds över flera olika marknader under samma match, så betyder det att man spelat på att ett specifikt lag ska vinna, samtidigt som att man kan spela på att en specifik person i något lag ska göra mål, få rött kort eller kanske vem som kommer sätta en straff.

Gratisspel – En annan typ av odds bonus

Gratisspel är precis som de låter. Spelbolaget erbjuder spelare som registrerar sig för första gången eller som gör en insättning för första gången gratisspel att spela med på odds. Denna bonus är inte allt för vanligt och någonting som man inte ser allt för ofta.

Ta del av gratisspel men LeoVegas

LeoVegas är kända för att ge sina spela mer för pengarna tillsammans med en trygg och rolig spelupplevelse. Hos LeoVegas har du möjligheten att ta del av gratisspel som en odds bonus – helt utan att du behöver göra någonting!

Ditt gratisspel kan dyka upp på ditt spelkonto när du minst anar det, och värdet på gratisspelet kommer du att kunna se direkt på erbjudandet tillsammans med information om gratisspelet gäller en specifik sport eller enhet!

100 KR I GRATISSPEL

Matchat gratisspel

Matchat gratisspel

När det kommer till hur gratisspelen fungerar så kan detta variera från spelbolag till spelbolag. Vanligtvis så fungerar denna oddsbonus som följande exempel: Om du gör en insättning på 200 kr och placerar hela insättningen på en specifik match, så får du 200 kr krediterade till ditt spelkonto – detta kallas vanligtvis för matchade gratisspel. Skulle du vinna på ditt gratisspel så är du oftast tvungen att omsätta vinsten ett x antal gånger innan din vinst konverterat till riktiga pengar.

No deposit odds bonus

En no deposit bonus betyder att man inte behöver göra någon insättning för att ta del av en odds bonus. Detta är en oddsbonus som du inte kommer springa på allt för ofta. Man hittar oftast denna odds bonus när man registrerar ett spelkonto för första gången, och när man fullbordat registreringen så krediteras en spelsumma till kontot som man kan spela för. När det kommer till gratisspel och dessa former av oddsbonusar, så ska man ta en extra titt på villkoren. Detta beror på att gratisspel alltid kommer att komma med villkor och regler tillsammans med omsättningskrav. Du kommer med andra ord inte ha möjligheten att casha ut ditt gratisspel.

Kvalificerande gratisspel

Denna form av odds bonus erbjuds till nya som gamla spelare. Erbjudandet finns tillgänglig för spelare som spelar på ett specifikt spel under en tidsperiod. För att ta ett exempel för att kvalificeras till detta erbjudande: Du kan vara tvungen att spela för 1000 kr inom fotboll på 1×2 marknaden, när du gjort detta så kan du bli berättigad 300 kr eller liknande i gratisspel, per vecka.

Gratispengar

Att få gratispengar i odds bonus är någonting som är väldigt sällsynt och oftast någonting som kan ses som exklusivt för lojala spelare. Denna bonus kommer från spelbolag som vill belöna sina spelare för deras spelande och för att de är aktiva på deras sajt.

För att vara säker på att de gratispengar som du tilldelas är utan större omsättningskrav och att du bara kan njuta av att spela för pengar du inte räknat med, så ska du alltid läsa villkoren. Skulle det vara så att du fortfarande har några frågor angående bonusen, så kan du även kontakta spelbolaget direkt via deras kundtjänst. Där kommer du få alla svar när det kommer till din odds bonus.

Sammanfattning av oddsbonusar

En oddsbonus är någonting som man gärna tar del av, det är självklart! De flesta spelbolagen låter dig ta del av kampanjer och exklusiva erbjudanden som ger dig en chans att få dubbelt eller till och med trippelt så mycket speltid samtidigt som du följer ditt favoritlag.

Vi på kritik gillar garanterat odds bonus utan omsättningskrav mest, och tycker att det är den mest fördelaktiga bonusen för alla spelare. Vi kommer att fortsätta uppdatera listan med de bästa oddsbonusarna där ute och ge dig de bästa erbjudanden på marknaden.

Vanliga frågor om odds bonus

Vad är en välkomstbonus med odds?

Alla nya kunder som registrerar ett nytt spelkonto kan ta del av en välkomstbonus. De kommer alla med olika erbjudanden och omsättningskrav, vi listar alla så att du kan jämföra och hitta den som passar dig bäst!

Kan man få en odds bonus utan omsättningskrav?

Absolut! Även om det är väldigt ovanligt, så finns det spelbolag som erbjuder odds bonusar utan omsättningskrav.

Var hittar jag bäst odds bonus?

Vi listar alla oddsbonusar så att du kan jämföra och välja. Att hitta och ta del av en odds bonus 2020 kan inte bli lättare! Här kan du kika in vår topplista på bäst odds bonus.

Är det säkert att ta del av en odds bonus?

Absolut! Spelare som vill ta del av en välkomstbonus när det kommer till odds, kan vara medvetna att detta är säkert, så länge man tar del av en oddsbonus hos en spelsajt med svensk spellicens.

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn

Vi utvärderar och jämför personligen alla tillgängliga onlineoperatörer och förser våra användare med uppdaterad och detaljerad information. Hitta våra utvärderingskriterier i recensionerna.