Gör insättningar och spela på odds med Paysafecard!

Written by Nils Ersondlo Last time updated 22 november 2023

I dagsläget finns Paysafecard som betalningsmetod hos de flesta bettingsajter. Det är en perfekt betalningsmetod om man vill vara lite mer anonym på nätet och inte ge ut sina betaluppgifter som till exempel kortuppgifter och annan känslig information. Betalningsmetoden har funnits för användare världen över i flera år och i dagsläget så finns den i över hela 47 länder.

Det är som sagt en väldigt säker betalningsmetod på grund av att man är så anonym, samt att den dessutom är otroligt populär och snabb.

Bettingsajter med paysafecard:

Ad disclosure
#
4.5/5

100 zł Bonus

Minsta insättning 100 kr. Vinster kommer utan omsättningskrav.
App availability
#
4.5/5

100 KR EXTRA!

Insättningskrav på 100 kr
Omsättningskrav: 1x på odds (singelspel eller kombispel).
App availability
#
4.5/5

100 KR I GRATISSPEL

Bonus

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här
Erbjudandet gäller nya spelare som registrerat sig från 1 juli och framåt.
Min. insättning 200 kr.
Minimumodds 1.80
Bonusen är giltig i 60 dagar.
App availability

Vad är paysafecard?

Paysafecard bettingMan kan säga att det är som ett konto du betalar med på nätet, ungefär som en e-plånbok. Istället för att fylla på din e-plånbok från ditt bankkonto så köper du istället ett paysafecard hos en landbaserad butik, eller så kan du ladda på ditt paysafekonto med PINkoder.

Tidigare när man skulle göra betalningar på nätet med paysafecard så var man tvungen att fylla i en PIN-kod som bestod av 16 siffror. Detta har nu ändrats och du genomför betalningar mycket smidigare genom att fylla i ett användarnamn och lösenord som du valt i samband med att du registrerade dig på My Paysafecard.

Man kan enkelt förklara det som att det är ett konto på nätet för internetbetalningar där du verifierar alla transaktioner med PIN-koder.

Värt att nämnas är att du inte kan göra transaktioner till ett annat bankkonto, utan det gäller endast för betalningar online.

Hur fungerar paysafecard?

Det är väldigt enkelt att använda sig av paysafecard när man bettar på spel online. Det är enkelt att köpa och fylla på med PIN-koder och vi ska nu gå igen precis hur det fungerar.

Det första du behöver göra är att registrera dig så att du får ett konto hos paysafecard, det går snabbt och det gör du enkelt antingen via deras webbsida eller genom att ladda ner deras app i Appstore eller Google play, beroende på vilken mobiltelefon du använder dig av.

När du har verifierat ditt konto så är det dags att börja använda tjänsten. Det gör du genom att först köpa PIN-koder som du kan ladda på ditt paysafecard med, det gör du antingen via en landbaserad butik, du kan se återförsäljare listade i bilden här nedan) eller så kan du enkelt köpa koderna direkt på paysafecards egna nätbutik EPIN.

Göra betalningar med paysafecard

Paysafecard återförsäljareDu kan betala med paysafecard på mängder av sajter på nätet så länge det är en av paysafecards partners och de erbjuder betalningsalternativet. Du kommer att hitta paysafecard som betalningsalternativ på mängder av bettingsajter men även dejting, sociala nätverk, spel och underhållning.

Med Paysafecard så sker överföringen med detsamma och du kommer att ha dina pengar på ditt spelkonto hos vald betting sajt med detsamma.

Gör insättningar med paysafecard

De flesta bettingsajter har bara ett par steg för att göra en insättning med den här betalningsmetoden, det är därmed väldigt enkelt att göra och som vi nämnde tidigare så går det väldigt snabbt.

Om du redan har ett konto som du skaffat via appen eller deras sajt, som vi gick igenom tidigare, så är det bara att du fyller på ditt kort med det saldo som du önskar sätta in på ditt spelkonto, saldot laddar du på med PIN-koder som du antingen köpt på EPIN eller hos en av de återförsäljare som erbjuder den här betalningsmetoden.

Paysafecard insättning 1Du loggar då in på den betting sajt som du önskar spela hos och klickar på insättning. När du gjort det så får du välja Paysafecard som betalningsmetod och sedan fylla i hur mycket du önskar att sätta in och betta för.

Du kommer nu få gå vidare och fylla i den 16 siffror långa PIN-koden som du fick i samband med att du köpte deras tjänst.

Om du vill göra insättningen från my paysafecard så går det också bra, det gör du genom att fylla i ditt användarnamn och lösenord som du valde i samband med att du registrerade dig.

Paysafecard insättning 2Det tredje alternativet som finns att göra en insättning med Paysafecard på är att använda SCAN6PAY, det är en QR-kod som du kan scanna med din mobiltelefon genom att öppna appen, om du har laddat ner den, vill säga.

Paysafecard insättning 3Det är nu dags att börja spela, de flesta bettingsajter erbjuder grymma odds på mängder av sporter, och då det ibland kan gå snabbt i svängarna när det gäller odds, och man helt plötsligt ser en grym match så är det bra att insättningar går in på ditt spelkonto med detsamma, du behöver aldrig vänta på att din betalnings ska genomföras.

Den enda nackdelen vi kan se med betalningsmetoden är egentligen att det kommer ofta tillkomma en avgift på dina insättningar, vilket är bra att veta. Ett exempel är storspelare som har 3% avgift på deras insättningar med den här betalningsmetoden. Önskar man att sätta in stora summor så rekommenderar vi därför en annan metod för insättningar, kolla till exempel in Trustly här.

Ej möjligt att göra uttag med paysafecard

Då du inte har ett konto där du har ett saldo med pengar, utan endast köper koder med olika värden, exempelvis 100 kronor, så går det dessvärre inte att göra uttag med Paysafecard. Därför erbjuder bettingsajter dig då att göra ett uttag till ditt bankkonto, så det kommer aldrig att vara ett problem.

Vilka avgifter tillkommer med paysafecard?

Alla betting sajter som vi har kikat på har en avgift när det gäller insättningar med Paysafecard. Storspelare har en avgift på 3% exempelvis, och det blir alltså ändå 30 kronor på en insättning på 1000 kronor, vilket är en del.

För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi därför dig att alltid kika på den bettingsajt du spelar på. Det brukar ofta stå på inställningssidan, men gör det inte det är det bäst att alltid kika med kundservice. Ofta finns en chattruta som du enkelt bara kan öppna och få kontakt med någon på ett par minuter.

Sedan är det även så att Paysafecard själva alltid har en avgift för att du ska kunna använda dig av tjänsten, det gäller både på Paysafecard och MyPaysafecard, oavsett vilket alternativ du väljer. Vi kommer här att gå igenom hur dessa avgifter ser ut.

Är paysafecard säkert att använda för insättningar?

Paysafecard säkerhetNär vi kikar på Paysafecards hemsida så står det väldigt klart att de värnar mycket om deras kunder och dess säkerhet. Det är just på grund av säkerheten och anonymiteten som gör att de är en av de mest rekommenderade betalningsmetoderna på nätet.

Det är faktiskt lika säkert att handla med den här betalningsmetoden som det är att använda sig av kontanter. Du behöver aldrig lämna ut dina bankuppgifter vid en betalning så det betyder att du alltid kan vara säker på att de inte hamnar i fel händer.

Det är viktigt att vara försiktig när du köper dina PINkoder, det är förbjudet att sälja PIN-koder privat eller på olika plattformar som inte är auktoriserade då dessa kan vara fake. Tänk därför på att endast köpa dina PINkoder hos Paysafecards egen nätbutik eller hos någon av deras återförsäljare.

Finns det några risker med att använda paysafecard?

Det finns såklart risker med allt när det gäller betalningar på nätet, men med Paysafecard är riskerna extremt små i jämförelse med andra metoder för betalningar online då du inte fyller i några känsliga och privata uppgifter.

Du kan dock göra så att riskerna med att betala online minimeras rejält.

Det är viktigt att du aldrig under några omständigheter delar med dig av dina person och betalningsuppgifter. Det är även väldigt viktigt att du endast använder dig av auktoriserade sidor och det kan du se genom att kika på URLen på den sidan du befinner dig på. Om det står https så betyder det att sajten har en så kallad kryptering med SSL-certifikat och därmed så kan ingen komma åt uppgifter som du fyller i på sidan. Om sidan du är på har en URL som börjar med http så saknar sajten SSL-certifikat och det är därför inte säkert att uppgifterna är säkra.

Alternativ till paysafecard

Paysafecard är otroligt säkert och det är även en av de populäraste betalningsmetoderna på nätet i dagsläget, inte minst när det kommer till spelsajter. Skulle du dock önska en annan betalningsmetod, exempelvis så kan avgifterna vara en anledning, så skulle vi rekommendera Trustly, som är en minst lika säker betalningsmetod, men den är helt gratis att använda, samt att du även kan göra uttag med betalningsmetoden.

Sammanfattning av paysafecard

Om du vill vara helt anonym på nätet när du gör betalningar, och dessutom slippa att ange några känsliga uppgifter så rekommenderar vi absolut Paysafecard. Det går att göra betalningar direkt i mobilen med appen, eller i datorn på några klick.

Det är väldigt bra att betalningen går in på ditt spelkonto direkt så att du aldrig behöver vänta på att placera nästa bet.

Paysafecard FAQ

Var kan man köpa Paysafecard?

Du kan köpa paysafecard-koder på deras egen e-butik, där väljer du själv värdet och får en så kallad pinkod som du kan använda dig av för att göra insättningar på din valda bettingsida. Du kan även köpa pinkoder hos utvalda återförsäljare som 7-Eleven och andra butiker som vi listar.

Vad är Paysafecard för någonting?

Paysafecard är en betaltjänst som du kan använda dig av när du gör insättningar på det casino som du vill spela hos eller andra transaktioner på nätet. Det är en såkallad e-plånbok (eller e-wallet) som låter dig göra säkra betalningar utan att använda några kontouppgifter.

Hur använder man Paysafecard?

Paysafecard är en väldigt enkel betalmetod. Du köper en pinkod (du bestämmer för hur mycket), denna pinkod använder du sedan för att göra din transaktion tillsammans med den mejladress som du har för ditt paysafecard-konto.

Är Paysafecard säkert att använda?

Ja, paysafecard är en säker betalmetod som du kan använda dig av när du gör insättningar hos din valda spelsajt.

För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn

Vi utvärderar och jämför personligen alla tillgängliga onlineoperatörer och förser våra användare med uppdaterad och detaljerad information. Hitta våra utvärderingskriterier i recensionerna.