Gör säkra transaktioner när du spelar sports betting!

När man har registrerat sig hos den betting sajt som man önskar spela hos så är nästa steg att göra en insättning. Ibland kan man få gratisspel utan att göra en insättning men oftast så sker detta vid ett senare tillfälle. Då är det tur att man kan ta del av välkomsterbjudanden för sportsbetting.

betalningsmetoder bettingVi kommer här att ge dig alla de säkraste betalningsmetoderna för betting online. Det är viktigt för oss på kritik.com att du alltid vet vilket alternativ som är säkrast och bäst för dig. Vi kommer därför, för att hjälpa dig välja, nedan lista alla de säkra betalningsmetoderna för betting och informera dig om hur de fungerar.

Säkra betalningsmetoder för online betting:

 • Trustly
 • Swish
 • Paypal
 • VISA/Mastercard

Viktiga kriterier för betalningsmetoder på online betting

Avgifter – Det är väldigt ovanligt att sportsbetting sajter tar ut några avgifter vid insättningar, oftast så är de helt kostnadsfria. Vid uttag så kan det variera beroende på uttagsmetod men även här kan man hitta många bra alternativ som inte kostar någonting. Det är bra att alltid kolla på respektive casino vad som gäller för betalningsalternativen, samt att kika på hur många kostnadsfria uttag din valda sportsbetting sajt erbjuder per månad, då det ibland finns en gräns för det.

Minsta insättning och uttag – Ofta så har betting sajter en gräns för hur mycket pengar du kan sätta in med den betalningsmetod som du har valt. Detta gäller även uttag. Beroende på vilken sajt som du väljer att betta hos så varierar detta från olika betalningsmetoder. Detta kan därför vara bra att ha i åtanke innan du väljer vilken metod som är bäst för just dig.

Transaktionstider – När det gäller transaktionstider så är en gammal hederlig banköverföring det som tar absolut längst tid, vanligtvis ca 3 bankdagar. De andra metoderna brukar gå omedelbart men det kan även variera från sajt till sajt. När det gäller uttag så rekommenderar vi Trustly för snabbast uttag, då det är vanligt att det går direkt.

Vilka betalningsmetoder gäller för välkomstbonus och andra erbjudanden – Detta är väldigt viktigt att tänka på vid din första insättning på en betting sajt. Vissa betalningsmetoder ofta inte kvalificerar dig för att få den bonus som erbjuds, exempel p betalningsmetoder som vanligtvis inte kvalificerar dig för välkomsterbjudandet är Skrill och Neteller.

En annan sak som är viktigt att tänka på är att alla betting sajter har olika minsta belopp för att du ska få ta del av välkomstbonusen, detta kan variera från 100 till 200 kronor.

Säkerhet – Det är nuförtiden väldigt säkert att göra transaktioner till och från sajter som erbuder betting online då de använder sig av flertalet säkerhetsåtgärder. Vi skulle rekommendera dig att först kika på vilken betting sajt du önskar spela på, så att du är säker på att du väljer den som känns bäst för dig gällande säkerhet. Vi säkerställer att alla betting sajter som vi rekommenderar på kritik.com är 100% säkra och tillförlitliga. Vi ser till att de följer alla regler och och lagar när det gäller insättningar och uttag, och att alla transaktioner är krypterade och använder en avancerad krypteringsteknik.

Vilka betalningsmetoder erbjuds för betting online?

Banköverföring

De flesta sajterna för betting online använder banköverföring som en av deras betalningsmetoder. Att göra transaktioner med banköverföring är och har alltid varit mycket säkert då det sker direkt via din bank och transaktionen därmed är skyddad av deras säkerhetsåtgärder.

Det kan dock tillkomma vissa avgifter med banköverföring beroende på vilken bank du använder dig av. Vi rekommenderar dig därför att först kika med den bank som du använder. Det är också bra att ha i åtanke att banköverföring ibland kan ta upp till 3 bankdagar innan de når ditt spelkonto.

De flesta stora bankerna idag erbjuder banköverföringar till betting sajter som exempelvis Swedbank, Nordea samt Handelsbanken.

Hur gör man en insättning på en betting sajt med banköverföring?

 • Gå först till sidan för insättningar hos din sportsbetting sajt, välj där “banköverföring” eller “instantbank” som det heter på vissa sajter.
 • Välj den bank som du vill göra banköverföringen från till ditt spelkonto för betting online.
 • När du har valt din bank så kommer du att få ett referensnummer samt ett kontonummer som du ska göra överföringen till.
 • Sedan är det dags att logga in på din bank och göra en vanlig transaktion eller betalning genom att använda dig av referensnumret samt bankkontot.
 • Det är viktigt att du sparar referensnumret ifall det skulle uppstå något problem, det är då lätt för både betting sajten samt banken att göra en sökning på transaktionen.
 • När pengarna kommit in på ditt bankkonto så är det bara att sätta igång och börja spela!

Trustly

Om du önskar att göra insättningar och uttag från ditt bankkonto på nolltid så är det Trustly du ska använda som betalningsmetod. Den svenska betalningsmetoden är otroligt säker och tillförlitlig och går i nästan alla fall som en direktöverföring. Detta är ett otroligt bra alternativ till banköverföring som kan ta några dagar. Transaktioner med Trustly är dessutom helt gratis på de flesta betting sajter.

Hur gör man en insättning på betting sajter med Trustly?

 • Gå in på den bettingsajt du ska spela på och klicka sedan på insättning. Välj därefter Trustly som betalningsmetod.
 • Du kommer därefter få upp alla banker som alternativ. Välj där den bank som du har kopplat till Trustly och klicka dig vidare.
 • Du kommer sedan att få välja vilken summa du önskar sätta in på bettingsajten, viktigt att tänka på att alla belopp inte kvalificerar dig för en välkomstbonus, kika på batting sajten!
 • Du kommer sedan att få bekräfta överföringen med din bankdosa eller mobilt bank identifiering beroende på vilken bank du använder för tjänsten.
 • Nu är det fritt fram att spela och betta på din favoritsport!

Swish

Det är väldigt nytt att bettingsajter erbjuder Swish som betalningsmetod för insättningar. Den har tidigare mest använts av privatpersoner för att överföra pengar mellan varandra för att exempelvis dela på en nota. Swish är tryggt, enkelt och går snabbt att göra transaktioner med online. Det du behöver göra för att använda dig av Swish är att ladda ner deras app från App store eller google play och sedan aktivera den med ditt mobila bank identifiering.

Hur gör man en insättning på bettingsajter med Swish?

 • Gå in på den sajt som du vill betta hos och klicka sedan på insättning och välj därefter Swish.
 • Klicka dig vidare och välj sedan vilket belopp du önskar sätta in. (Tänk på att kika på vilken summa som är lägsta insättning för att ta del av välkomstbonusen)
 • Det kommer du att poppa upp en ruta i webbläsaren som öppnar tjänsten för Swish. Här kan du nu godkänna din betalning genom att endast öppna din app för din mobila bankidentifiering.
 • Din insättning kommer nu att överföras till ditt spelkonto, vanligtvis på bara några sekunder.

PayPal

Det är väl känt att Paypal är en favorit hos många spelare på bettingsajter. Det går snabbt för insättningar och uttag samt att det i princip alltid är gratis transaktioner med Paypal. Dessvärre så är det i dagsläget få betting sajter som använder sig av Paypal som betalningsmetod, men det är någonting som vi hoppas på ska ändras i framtiden.

Paypal använder sig av en otroligt säker krypteringsmetod för alla sina transaktioner, som gör att inte ens sajter som du ska betta på, kommer att få ta del av dina bankuppgifter.

Hur gör man en insättning på betting sajter med PayPal?

 • Logga in på den betting sajt du har valt och klicka sedan på insättningar.
 • Välj Paypal när du kommer till sidan för insättningar och fyll i det belopp som du önskar sätta in.
 • Klicka dig vidare och fyll sedan i den emailadress som du har kopplat till ditt Paypal konto.
 • Klart! Din transaktion går på några sekunder till ditt spelkonto och du kan nu börja spela!

MasterCard och VISA

Det är mycket vanligt att använda sig av betal och kreditkort då man spelar på betting online. Det är smidigt och går relativt snabbt. Du behöver inga andra konton utan fyller i informationen direkt från kortet. Det är dock viktigt att ha i åtanke att vissa spelsajter för betting online tar en avgift för att hantera transaktioner med betalkort, ibland runt 3%. Vi rekommenderar dig därför att först kika med din bank vad som gäller för just dem.

Hur fungerar en insättning med VISA och Mastercard på sportsbetting?

 • Logga in på ditt spelkonto där du valt att spela på sportsbetting och öppna sedan sidan för insättningar.
 • Välj sedan betalkort och den kortleverantör du använder  (VISA, mastercard eller maestro)
 • Fyll sedan i vilket belopp du önskar sätta in och spela för.
 • Klicka dig vidare och fyll sedan i alla uppgifter som efterfrågas från ditt kort. Det är alltid kortnummer, utgångsdatum samt CVV-kod som du hittar på baksidan av ditt kort, efter din underskrift, och sist men inte minst ditt namn. Klicka sedan på genomför efter dina uppgifter.
 • Beroende på vilken kortleverantör samt bank du har så kan det vara så att du kommer att behöva verifiera din betalning, det görs ofta via ett SMS med en kod som du sedan fyller i rutan som poppar upp.
 • Klart, du kan nu börja spela på dina favoritsporter!

Paysafecard

Paysafecard fungerar ungefär som ett vanligt betalkort men du fyller på det och använder det sedan. Du kan ladda på kortet i landbaserade butiker som till exempel pressbyrån. Du kan hitta andra återförsäljare av Paysafecard på deras hemsida i just den stad som du befinner dig i. Med denna betalningsmetod är helt anonym då du inte har några personuppgifter kopplade till kortet. Du kommer att få en PIN-kod med ditt paysafecard så du enkelt kan logga in på deras hemsida och se alla transaktioner som gjorts. Alla Paysafecards är giltiga utan kostnad i 12 månader från och med den dag du köpte det, efter detta så tillkommer vissa avgifter.

Hur gör man en insättning på bettingsidor med Paysafecard?

 • Gå först och främst in på Paysafecards hemsida och kika på vart din närmaste återförsäljare är genom att använda sökfunktionen. Du kan välja att sätta in mellan 100-1000 kronor på ditt kort.
 • När du köpt ditt paysafecard så är det bara att logga in på ditt spelkonto och gå in på sidan för insättningar.
 • Du kommer nu att få slå in koden som du hittar på ditt Paysafecard, den innehåller 16 siffror. Genomför sedan transaktionen på hemsidan.
 • Du kan nu börja spela redan efter bara ett par sekunder.

Neteller

Med en krypteringsmetod som är otroligt säker så är Neteller en väldigt trygg metod att använda vid insättningar och uttag. Krypteringen gör att ingen annan än just Neteller ser dina personliga uppgifter som är kopplade till transaktionerna. Det enda du behöver göra för att använda Neteller är att registrera ett konto hos dem vilket är helt kostnadsfritt. Det är dock bra att alltid kika på sidan för insättningar hos vald betting sajt då avgifter kan tillkomma hos vissa sajter. Vi rekommenderar vanligtvis inte Neteller för att göra sin första insättning då det ofta inte berättigar dig välkomstbonusen hos de flesta betting sajter.

Hur gör man en insättning med Neteller på betting sajter?

 • Registrera ett konto genom att gå in på Netellers hemsida och gör sedan en överföring till din e-plånbok på ditt konto.
 • Öppna sedan den bettingsajt som du vill spela på och öppna sidan för insättningar och välj Neteller.
 • Du kommer nu att pekas om så att du kan logga in på Netellers hemsida. Logga in med användarnamn samt lösenord som du valde vid registreringen och godkänn sedan betalningen.
 • Du är nu redo att betta på spel online.

Skrill

Precis som Neteller är Skrill en helt kostnadsfri e-plånbok som du enkelt kan registrera dig hos och sedan använda för transaktioner. Det fungerar i princip likadant. Skrill använder sig av samma typ av krypteringsmetod och är med andra ord väldigt säker. Det kan tillkomma avgifter när du gör insättningar med Skrill, så det är viktigt att kika på det först, vanligtvis runt 2 procent. Tänk dessutom på att Skrill precis som Neteller ofta inte gäller för välkomstbonusar och odds bonus.

Hur gör man en insättning med Skrill?

 • Börja med att gå in på Skrills hemsida och skapa ett konto. Koppla sedan ditt bankkonto eller betalkort till tjänsten och gör en överföring till din e-plånbok hos Skrill.
 • Därefter så öppnar du din bettingsajt och går in på sidan för insättningar, välj sedan Skrill.
 • Du kommer nu att få upp en ny ruta för att logga in på ditt Skrillkonto, du loggar in med din mailadress samt det lösenord du valde vid registreringen.
 • När du godkänt betalningen är det fritt fram att börja betta på dina favorit matcher.

Zimpler

Om du föredrar att betala med faktura när du spelar online så är Zimpler ett bra alternativ. Med Zimpler så kan du göra betalningar via din mobiltelefon, surfplatta eller din dator utan att använda dig av känsliga betalningsuppgifter. Du verifierar nämligen din betalning med ditt mobilnummer och en PIN-kod och får sedan en faktura skicka direkt till din mobil som ser ut precis som en vanlig faktura med OCR-nummer för betalning. Du får sedan betala denna fakturan precis som vanligt via din internetbank innan det att förfallodatumet gått ut.

Vi tycker att det är otroligt viktigt att du har i åtanke att det tillkommer ett stort ansvar när man spelar online med faktura. Det är lätt att inte tänka på att du kommer behöva betala dessa fakturor precis som alla andra fakturor och om du inte gör det så tillkommer det förseningsavgifter och andra kostnader. Känner du att du har svårt för att ha kontroll på dina insättningar och hur mycket du har spelat för så avråder vid dig att använda dig av denna tjänsten, alternativt att du sätter insättningsgränser som gör att du spärras från insättningar efter ett visst belopp.

Hur gör man en insättning med Zimpler på bettingsajter?

 • Logga in på ditt spelkonto hos vald bettingsajt och klicka sedan på sidan för insättningar.
 • Klicka på Zimpler som betalningsmetod och skriv sedan in ditt mobilnummer i rutan som poppar upp.
 • När du klickar dig vidare så kommer du att motta ett SMS med en PIN-kod, skriv in den koden i rutan på ditt spelkonto.
 • Efter detta så får du välja att antingen betala direkt med ditt bankkonto eller betala senare via en faktura.
 • Godkänn nu betalningen och det är fritt fram att börja betta!
 • Om du väljer att använda Zimpler tillsammans med faktura så är det viktigt att hålla koll på förfallodatumet.

Vanliga frågor om betalmetoder för betting

Detta är en väldigt bra fråga, men svårt att svara på! Det finns många säkra och enkla betalmetoder som du kan använda dig av när du bettar online på casinon. Några storfavoriter hos svenska spelare är dock Swish och Trustly, säkra metoder där du gör insättningar tillsammans med din mobila bankidentifiering.

Vi skulle säga att flera av de snabbaste betalningsmetoderna för betting online är diverse e-plånböcker (även kallade e-wallets). Din överföring sker oftast direkt med dessa metoder och utan avgifter, en snabb betalmetod är Swish, som låter dig ha pengarna på ditt spelkonto inom någon minut.

Absolut, bettingsajter och spelbolag är extremt noga med att enbart erbjuda säkra och pålitliga betalmetoder till sina spelare. Du kan känna dig trygg och att dina uppgifter ligger säkra när du bettar online, detta då spelsajter använder sig av den senaste och starkaste teknologin.

Det är alltid viktigt att alltid läsa reglerna och villkoren när det kommer till de olika betalmetoderna som erbjuds hos spelsajter. Vanligtvis så kan man hitta alla uppgifter angående avgifter när man väljer insättningsmetod, men dubbelkolla alltid detta. Vi tar upp allt angående avgifter här hos oss.

gdpr
För att acceptera cookies klicka på Godkänn. Läs mer om cookies på vår sida med Cookie policy.
Cookie policy Godkänn